Asopichos Logo
26-04-2024
Asopichos Logo
122

Κορωνοϊός: 31 νέα κρούσματα, απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων

< 3 λεπτά
18.03.20 • 20:29
#Tags:

Στην καθημερινή ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκε οτι τα νέα κρούσματα σήμερα το απόγευμα (18/3) ανήλθαν στα 31 και ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα είναι 418.
Από αυτά, 64 είναι απροσδιόριστης πηγής, ενώ 79 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, 13 εκ των οποίων διασωληνωμένοι. Την ίδια στιγμή, 14 πολίτες έχουν λάβει εξιτήριο με την υγεία τους να βελτιώνεται συνεχώς. Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να σημειώνονται στην Αθήνα ενώ έχουν μέχρι τώρα ελεγχθεί περισσότερα από 6.000 εργαστηριακά δείγματα.
Κατά την ανάλυση, όμως των νέων δεδομένων, ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ανέφερε ότι σύντομα τόσο η Ελλάδα, όπως και οι περισσότερες χώρες θα περάσουν σε νέα λογική:

«Πλέον θα περάσουμε σε μια νέα φάση, κατά την οποία δεν θα μετράμε όλα τα κρούσματα, αλλά θα καταγράφουμε τα σοβαρά κρούσματα κι εκείνα που χρειάζονται άμεση νοσηλεία» όπως ανέφερε. ανέφερε.

Οπως είπε ο κ Τσιόδρας με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σήμερα, τους θανάτους και τις νοσηλείες, τα μαθηματικά μοντέλα που επεξεργάστηκε ειδική ομάδα δείχνουν ότι σήμερα τα πραγματικά περιστατικά στη χώρα μας είναι 2.000-3000. Ωστόσο υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα ως προς τους υπολογισμούς.
Απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων

Από την Πέμπτη 19/3 απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων, με διοικητικό πρόστιμο 1000 ευρώ ανά πρόσωπο. Παράλληλα είπε πως αποθαρρύνονται αυστηρά οι ψυχαγωγικές δραστηριότητες - συναθροίσεις σε κλειστό χώρο με συμμετοχή άνω των 10 ατόμων. Ο αρμόδιος υφυπουργός επανέλαβε την ανάγκη παραμονής στο σπίτι.

Μετάβαση στην εργασία, σε γιατρό, σε κατάστημα τροφίμων, σε ταχυδρομείο, τράπεζα, πρατήριο καυσίμων, μετάβαση για βοήθεια ανθρώπων που έχουν ανάγκη, κίνηση με απόσταση με 1,5 μέτρο με συνοδεία κάποιου, εξαιρούνται.
Για τους πιθανούς ελέγχους της αστυνομίας, ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε πως πρόκειται για αυστηρή σύσταση και πως δεν θα χρειάζεται επίδειξη κάποιου εγγράφου σε περίπτωση ελέγχου σχετικά με τον προορισμό ενός πολίτη όταν είναι στο δρόμο.

Εκ περιτροπής και μόνο με το αναγκαίο προσωπικό η λειτουργία επιχειρήσεων

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, οι επιχειρήσεις οφείλουν να λειτουργούν εκ περιτροπής με το αναγκαίο προσωπικό. Για τα call centers είπε πως πρέπει να λειτουργούν με θέσεις εργασίας που έχουν απόσταση μεταξύ τους τα δύο μέτρα.
Επίσης, σημείωσε πως κάθε υπουργείο έχει εκπονήσει το δικό του σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ενισχύεται το πρόγραμμα εργασίας από το σπίτι.
"Ευχαριστούμε και ευγνωμονούμε όλους αυτούς που θάπρεπε νάναι σπίτι τους και δεν μπορούν όπως πέρα από τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ, delivery, κούριερ κλπ" τόνισε άλλωστε ο κ. Χαρδαλιάς ολοκληρώνοντας τις ανακοινώσεις του.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle