Asopichos Logo
18-04-2024
Asopichos Logo
108

Κορωνοϊός: 52 νέα κρούσματα, τα 41 εγχώρια. Καλπάζει ανά τον κόσμο

< 3 λεπτά
28.07.20 • 22:38
#Tags:

Πενήντα δύο νέα κρούσματα της Covid-19 στη χώρα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Τρίτη. Από αυτά τα 41 είναι εγχώρια και τα υπόλοιπα 11 εισαγόμενα (7 εντοπίστηκαν μετά από ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας και 4 προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο). 
Από τα εγχώρια κρούσματα, εντοπίστηκαν: 14 στην Αττική, 9 στη Θεσσαλονίκηαπό 4 σε Καβάλα, Αχαΐα και Λέσβο, από δύο σε Μαγνησία και Ημαθία και από ένα σε Χαλκιδική και Εύβοια.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 4.279, εκ των οποίων το 54,5% αφορά άνδρες. 1.195 (27,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.139 (50%) σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οκτώ συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 56 ετών. Δύο (25%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Ο κορονοϊός στοίχισε τη ζωή σε άλλον έναν ασθενή, ανεβάζοντας σε 203 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων, εκ των οποίων 66 (32,5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 76 έτη και το 96,1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Δείτε αναλυτικά την ημερήσια έκθεση επιτήρησης COVID-19: covid-gr-daily-report-20200728

Αύξηση κρουσμάτων σε Ευρώπη και Αμερική – Αγωνία για την Ισπανία – Ρεκόρ κρουσμάτων στη Ρουμανία – Πάνω από 50.000 κρούσματα στις ΗΠΑ

Ο κορονοϊός καλπάζει στην Αμερική, ενώ η Ισπανία φαίνεται να έχει προς το παρόν το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ευρώπη. Θετικός βρέθηκε και ο πρόεδρος της Λευκορωσίας που μέχρι πρότινος δήλωνε ότι η σάουνα και η βότκα προστατεύουν τους συμπολίτες του.
Με τους νεκρούς να ξεπερνούν τις 650.000, με το ένα τρίτο να καταγράφονται στην Ευρώπη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι η Covid-19 δεν είναι εποχική νόσος.
Αγωνιώδη έκκληση απηύθυνε ο Λόταρ Βίλερ, πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ:
«Οι νέες εξελίξεις όσον αφορά την εξέλιξη του Covid-19 στην Γερμανία με ανησυχούν πολύ… Σας παρακαλώ βοηθήστε τον εαυτό σας, όλοι σαςΠαρακαλώ συνεχίστε να σέβεστε τους κανόνες«.
Στο επίκεντρο της ανησυχίας στην Ευρώπη βρίσκεται η Ισπανία. Η χρήση μάσκας στη Μαδρίτη είναι και πάλι υποχρεωτική. Μετά τη Βρετανία, Βέλγιο και Γερμανία εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία, προκαλώντας πολιτικές αντιδράσεις από την Ισπανία.
«Πιστεύω πως οι αποφάσεις που έλαβε το Ηνωμένο Βασίλειο είναι άδικες» δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ.
Οι τρεις περιοχές που προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία είναι η Καταλονία, η Αραγονία και η Ναβάρα, όπου πληθαίνουν οι εστίες της Covid-19. Οι διαβεβαιώσεις από την ισπανική πλευρά δεν κάμπτουν τις αντιδράσεις.
«Ας είμαστε απόλυτα ξεκάθαροι για την κατάσταση στην Ευρώπη και σε κάποιους Ευρωπαίους φίλους μας. Φοβάμαι πως αρχίζετε να βλέπετε σε κάποια μέρη τα σημάδια ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας. Και όλοι θυμόμαστε τι έγινε την τελευταία φορά» τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον.
Στο Βέλγιο, απαγορεύτηκε η συγκέντρωση πέραν των πέντε ατόμων και η μάσκα επιβάλλεται σε δημόσιους χώρους.
Στην Ιταλία προκαλούν οι δηλώσεις του Αντρέα Μποτσέλι, που είχε νοσήσει από τον ιό, καθώς καλεί τον κόσμο να βγει από το σπίτι.
«Κάποια στιγμή αισθάνθηκα ταπεινωμένος και ενοχλημένος και ένοιωσα την ανάγκη να κοινοποιήσω στην τηλεόραση ότι μου στερούσαν την ελευθερία να βγω από το σπίτι, λες και διέπραττα κάποιο έγκλημα» είπε ο Ιταλός τενόρος.
Πάνω από 1.000 κρούσματα ημερησίως μετρά η Ρουμανία, όμως ο κόσμος συρρέει απτόητος στις παραλίες.
Στις ΗΠΑ, όπου κάθε μέρα τα νέα κρούσματα ξεπερνούν τις 50.000, ο Ντόναλντ Τραμπ, εθεάθη με μάσκα μια μέρα αφότου σύμβουλός του βρέθηκε θετικός στον ιό.
Εν τω μεταξύ, άρχισε άρχισε η τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών για το εμβόλιο της εταιρείας Moderna στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το εμβόλιο δοκιμάζεται σε 30 χιλιάδες εθελοντές, ενώ εκφράζονται ελπίδες ότι θα έτοιμο το φθινόπωρο.
Και στη Νότια Κορέα χάρη στον κορονοϊό λύθηκε μία περίεργη διπλωματική κρίση. Ο αμερικανός πρέσβης ξύρισε το μουστάκι του, που θύμιζε Ιάπωνες κατακτητές, καθώς απλά δεν τον βόλευε με την μάσκα.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle