Asopichos Logo
23-04-2024
Asopichos Logo
95

Κορωνοϊός: 6 νέα κρούσματα, ένας θάνατος-Στη μάχη κατά του ιού κινητές μονάδες

< 2 λεπτά
03.05.20 • 21:35
#Tags:

Στους 144 ανέρχονται πλέον τα θύματα από κορονοϊό στην Ελλάδα, καθώς σήμερα το πρωί έχασε τη ζωή της μία 76χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στο ΝΙΜΤΣ, με υποκείμενο νόσημα. Σήμερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 6 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 2626, ενώ 37 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και 78 έχουν πάρει εξιτήριο από τις ΜΕΘ.
KORONOIOS MAIOS 3
infographics: Πάνος Κωνσταντόπουλος
Στη θέση του Σωτήρη Τσιόδρα, που απουσίαζε, λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων, την ενημέρωση έκανε ο διευθυντής του υγειονομικού της Πολεμικής Αεροπορίας, Δημήτρης Χατζηγεωργίου, ο οποίος αναφέρθηκε στα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης κατά προτεραιότητα: Φυσική απόσταση 1,5 μέτρου – Υγιεινή χεριών με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα – μάσκες για την κάλυψη του προσώπου.
Tσιόδρας: 8 νέα κρούσματα- 37 σε ΜΕΘ- 3 νέοι θάνατοι-Παραμένουμε σε επαγρύπνηση (video)
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, έδωσε μεγάλη έμφαση στη σχολαστική τήρηση των κανόνων και το επόμενο διάστημα, αλλιώς όπως είπε «θα αναγκαστούμε να ξαναπάρουμε μέτρα περιορισμού.» Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε μια ενδιαφέρουσα ανάλυση για τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας και τη γεωγραφική τους κατανομή. Όπως είπε, από τα 2.626 κρούσματα, τα 1.040 είναι ακόμη ενεργά, 497 έχουν νοσηλευτεί σε νοσοκομεία και πήραν εξιτήριο, ενώ 945 ανάρρωσαν κατ΄οίκον. Επιπλέον ενημέρωσε πως από τα 2.626 κρούσματα, τα 1496 είναι στην Αττική, ενώ οι νομοί που ακολουθούν με τα περισσότερα κρούσματα είναι οι νομοί Καστοριάς, Κοζάνης, Ξάνθης, Λάρισας και Ηλείας. Κανένα κρούσμα δεν έχει η Ευρυτανία, η Φωκίδα και η Λακωνία.
Στις πρώτες κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, που ξεκινούν από αύριο Δευτέρα, επιδημιολογικούς ελέγχους, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, επισημαίνοντας, ότι θα δοθεί προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού που φιλοξενούνται σε κλειστές δομές, γηροκομεία, φυλακές, προνοιακά ιδρύματα, οικισμούς προσφύγων και μεταναστών. Όπως επεσήμανε » από εκεί και πέρα θα εξελίσσεται ο μοριακός έλεγχος ανίχνευσης του κορονοϊού, ενώ σε δεύτερο χρόνο στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης θα υπάρξει και έλεγχος αντισωμάτων.»
Πηγή

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle