Asopichos Logo
19-04-2024
Asopichos Logo
206

Κροατία: Σεισμός 6,4 ρίχτερ. Πέντε νεκροί, εικόνες καταστροφής (βίντεο)

< 2 λεπτά
29.12.20 • 21:26
#Tags:

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον είκοσι έχουν τραυματιστεί, ένας άνδρας κι ένα αγόρι ανασύρθηκαν ζωντανοί από αυτοκίνητο που είχε εγκλωβιστεί στα συντρίμμια.

Το κέντρο της Πέτρινια δεν υφίσταται πια όπως το ήξεραν οι κάτοικοί του, από τον σεισμό μεγέθους 6,4 βαθμών που σημειώθηκε κοντά στο Ζάγκρεμπ στην Κροατία. H Σλοβενία έκλεισε πυρηνικό της σταθμό για προληπτικούς λόγους.

Το Γερμανικό Κέντρο Γεωεπιστημών (GFZ) ανακοίνωσε ότι το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 10 χιλιόμετρα. Το τηλεοπτικό δίκτυο N1 επεσήμανε ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην πόλη Πέτρινια, 50 χιλιόμετρα από το Ζάγκρεμπ, και μετέδωσε εικόνες από διασώστες να ανασύρουν ζωντανούς έναν άνδρα και ένα παιδί από τα ερείπια ενός κτιρίου.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Ζάγκρεμπ, όπου πολλοί κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους.

Χθες Δευτέρα σεισμός μεγέθους 5,2 βαθμών σημειώθηκε στην κεντρική Κροατία και πάλι κοντά στην Πέτρινια. Τον Μάρτιο σεισμός 5,3 βαθμών σημειώθηκε στο Ζάγκρεμπ, προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό άλλων 27.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle