Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
97

Μήνυμα του Δημάρχου Λιβαδειάς για τη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

< 2 λεπτά
05.06.20 • 20:33
#Tags:

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου αποτελεί μια ευκαιρία να αναστοχαστούμε την ευθύνη που έχουμε ως πολίτες και ως Πολιτεία απέναντι στο περιβάλλον και την υποχρέωσή μας να παραδώσουμε στις μελλοντικές γενεές έναν ζωντανό πλανήτη.

Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος επικεντρώνεται στην ανάγκη προστασίας της βιοποικιλότητας του πλανήτη, που απειλείται από την αλόγιστη ανθρώπινη δραστηριότητα, καταστρέφοντας δασικές εκτάσεις, επιβαρύνοντας την ατμόσφαιρα με αέρια του θερμοκηπίου, τα υδάτινα οικοσυστήματα με βιομηχανικά απόβλητα και την υπερκατανάλωση των φυσικών πόρων.
Αποτέλεσμα αυτών των παρεμβάσεων είναι η μείωση της βιοποικιλότητας του πλανήτη που οδηγεί σε τεράστιες οικολογικές καταστροφές, την ταχεία ερημοποίηση εδαφών, που έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση των μεταναστατευτικών ροών, οι οποίες υπολογίζεται ότι θα αυξηθούν δραματικά στο άμεσο μέλλον, εάν δεν αλλάξει κάτι σύντομα.
Η διάσωση του πλανήτη είναι εφικτή, αρκεί να αναπροσαρμόσουμε τις συνήθειες μας βάζοντας ως προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος. Μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας, όπως είναι η ανακύκλωση, ο περιορισμός της αλόγιστης σπατάλης νερού και η μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας με τη χρήση ενέργειας από πηγές φιλικές προς το περιβάλλον αποτελούν μέρος της λύσης.
Ο Δήμος Λεβαδέων θα συνεχίσει να υλοποιεί δράσεις που στοχεύουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την υιοθέτηση δράσεων φιλικών προς το περιβάλλον, την ενεργειακή αναβάθμιση των δημοτικών κτιρίων, ώστε να μειωθεί η κατανάλωση πετρελαίου και η υιοθέτηση δράσεων για την προστασία των δασικών εκτάσεων και των περιαστικών δασών.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle