Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
93

Με ειδικά μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό η Λαϊκή Αγορά Ορχομενού

< 1 λεπτό
01.09.20 • 20:54
#Tags:

Ο Δήμος Ορχομενού ενημερώνει τους πωλητές που συμμετέχουν στην λαϊκή αγορά του δήμου μας, ότι σύμφωνα με το άρθρο 2 της ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ. 53080/29-8-2020 (ΦΕΚ 3611/Β ) «Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» αποφασίζεται:
Με την επιφύλαξη ειδικότερων διατάξεων , η λειτουργία των υπαίθριων αγορών της περ. 9 του άρθρου 2 του ν. 4497/2017 (Α’ 171), επιτρέπεται με τις εξής προϋποθέσεις:

Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε τρία (3) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.

Υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από το προσωπικό των πωλητών αλλά και από το κοινό. Σε περίπτωση μη τήρησης της συγκεκριμένης παραγράφου επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ορίζεται αρμόδια για την επιβολή των μέτρων των παρ. 1 έως 4, μετά από βεβαίωση της παράβασης μη τήρησης αυτών από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα όπως ορίζονται στον Ν. 4177/2013 (Α’ 173).

Το κοινό που θα επισκεφτεί τις λαϊκές αγορές οφείλει να τηρεί και τις αποστάσεις ασφαλείας όπως αυτές ορίζονται.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle