Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
130

Με ιδανικές καιρικές συνθήκες ο περίπατος "στα χνάρια των Μινυών"

< 3 λεπτά
18.11.16 • 18:52
#Tags:

Με τον καιρό σύμμαχο θα διεξαχθεί ο πρώτος περίπατος στα αρχαία βήματα των προγόνων Μινυών που διοργανώνει η ιστοσελίδα asopichos.gr την ερχόμενη Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από την ώρα της συγκέντρωσης μέχρι την ώρα ολοκλήρωσης από 12 μέχρι 18 βαθμούς ενώ η ηλιοφάνεια θα ανέλθει στο 55%.

Η συγκέντρωση και το ξεκίνημα θα γίνει στις 10:30 από το Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού.

Η διαδρομή κατευθύνεται προς τον λόφο της "Δραγατσούλας" όπου στο "Ασκληπιείο" θα γίνει ομιλία από τον Παναγιώτη Υπερήφανο για τα ιστορικά στοιχεία της περιοχής στην οποία θα περπατήσουν οι συμμετέχοντες. 

Οι γιατροί που συμμετέχουν στον περίπατο στη συνέχεια θα ενημερώσουν τους συμμετέχοντες για θέματα υγείας ενώ σε ανάπαυλα κατά την πεζοπορία πρωταθλητές αγώνων ορεινού δρόμου θα κάνουν επίδειξη για τα μυστικά της πορείας σε βουνά.

Στη συνέχεια μέσα από τα αρχαία μονοπάτια, δίπλα από τα Κυκλώπεια %ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%cf%8c%cf%82-%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae%cf%82-1Τείχη οι πεζοπόροι θα ανηφορήσουν και θα φτάσουν για να φτάσουν στην Ακρόπολη, το κάστρο του Ορχομενού.

Η αρχή θα γίνει λοιπόν στις 20 Νοεμβρίου με τον «1ο περίπατο» κάτω από την γενική ονομασία «στα χνάρια των Μινυών» που διοργανώνει η ιστοσελίδα asopichos.gr (αρχαίος Ορχομένιος Ολυμπιονίκης). Οι περίπατοι αυτοί αποσκοπούν στη γνωριμία με τον τόπο μας, στη δημιουργία ομάδας περιπάτων asopichos.gr που στη συνέχεια θα οργανωθούν και θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή μας, στην άσκηση και στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των συμπολιτών αλλά και άλλων που θα θελήσουν να γνωρίσουν τον τόπο μας.

Στους περιπάτους θα γίνεται και σχετική ενημέρωση γύρω από την ιστορία, των φυσικών και γεωγραφικών φαινομένων.

Ελάχιστες είναι οι απαιτήσεις και η άσκηση είναι ήπιας μορφής. Όμως παρακαλούνται οι φίλοι που θα θελήσουν να συμμετάσχουν αν αντιμετωπίζουν θέματα υγείας να συμβουλευτούν οπωσδήποτε το γιατρό τους ενώ η συμμετοχή τους γίνεται με προσωπική τους ευθύνη.

Οπλιστείτε λοιπόν με διάθεση, σηκωθείτε από τον καναπέ, φορέστε το %ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%cf%8c%cf%82-%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae%cf%82-%cf%89%cf%81%ce%b1-%cf%89%cf%81%ce%b1χαμόγελό σας και ελάτε μαζί μας στις 20 Νοεμβρίου να περπατήσουμε «στα χνάρια των Μινυών» και να δούμε τον Ορχομενό, την Κωπαΐδα, τον Παρνασσό, τον Ελικώνα, τον Κιθαιρώνα, το Χλωμό και όπου φτάνει η ματιά μας "από ψηλά".

%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%87%ce%bd%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%b1-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%bc%ce%b9%ce%bd%cf%85%cf%8e%ce%bd-3Παρακαλούνται οι Σύλλογοι να ενημερώσουν τα μέλη τους ενώ όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους ΔΩΡΕΑΝ στο email asopichos@gmail.com η με μήνυμα στο facebook https://www.facebook.com/Asopichos-478632272292628/

%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%87%ce%bd%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%b1-logo-ola

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle