Asopichos Logo
20-04-2024
Asopichos Logo
170

Μουλκιώτης: ΛΑΡΚΟ – ΕΑΒ ώρα μηδέν με ευθύνη της Κυβέρνησης

< 3 λεπτά
07.05.20 • 13:28
#Tags:

​Σε διπλή κοινοβουλευτική παρέμβαση προχώρησε ο βουλευτής Βοιωτίας και Τομεάρχης Εργασίας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Γιώργος Μουλκιώτης για την απαράδεκτη και απαξιωτική κατάσταση που επικρατεί τόσο στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) όσο και στην ΛΑΡΚΟ.
Ο Βουλευτής Βοιωτίας  κ. Γιώργος Μουλκιώτης, με συνυπογράφοντες τους βουλευτές Γ. Αρβανιτίδη, Κ. Σκανδαλίδη, Μιχ. Κατρίνη, Β. Κεγκέρογλου και Οδ. Κωνσταντινόπουλο, επαναφέρουν στη Βουλή το σχέδιο της Κυβέρνησης για την πλήρη απαξίωση της ΛΑΡΚΟ, μετά την θεσμοθέτηση του καθεστώτος ειδικής εκκαθάρισης της εταιρίας. Με την ερώτηση και την αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, οι έξι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής υπογραμμίζουν την αδιαφορία και την συγκάλυψη που παρέχει η Kυβέρνηση στην πρακτική της εκκαθάρισης για πάγωμα της παραγωγής σιδηρονικελίου, για την μη καταβολή του Δώρου Πάσχα και την μη εξόφληση  του Μαρτίου προς τους εργαζόμενους και την μη αποζημίωση των συνταξιούχων.
Κατόπιν των ανωτέρω, οι βουλευτές ζητούν από την Κυβέρνηση να απαντήσει πώς κινείται η επιμέρους σταδιακή διαδικασία της εκκαθάρισης της ΛΑΡΚΟ, ποιος ο ρόλος της Κυβέρνησης κατά την διαδικασία της εκκαθάρισης και εάν υφίσταται κυβερνητικός οδικός χάρτης της όλης διαδικασίας εκκαθάρισης, πέραν των προβλέψεων του νόμου ή η εκκαθάριση κινείται αυτοβούλως. Επιπλέον, εάν η Κυβέρνηση υιοθετεί τις έως σήμερα πρακτικές της εκκαθάρισης και την μη εξόφληση του μισθού μηνός Μαρτίου και μη καταβολή Δώρου Πάσχα στους εργαζομένους, ως και την μη καταβολή των αποζημιώσεων στους αποχωρήσαντες εργαζομένους λόγω συνταξιοδότησης, καθώς και την πολιτική ανυπαρξίας πρώτων υλών για παραγωγή στο εργοστάσιο της Λάρυμνας. Τέλος, ερωτούν εάν υφίσταται ενεργός η εργολαβία αποκάλυψης μεταλλεύματος στην Εύβοια και εάν, η Κυβέρνηση, με αφορμή την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το προσωρινό πλαίσιο στήριξης των επιχειρήσεων σε στρατηγικούς τομείς παραγωγής, σχεδιάζει να προβεί σε αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχονται από την ΕΕ, σε σχέση με την στρατηγικού χαρακτήρα εταιρία ΛΑΡΚΟ.
Παράλληλα ζητούν να κατατεθούν στην Βουλή, 1) ο εκπονηθείς οδικός  χάρτης της εκκαθάρισης και 2) τα έγγραφα της καταγραφής ενεργητικού – παθητικού και σχεδίου δράσης, που αφορούν α) σε καταγραφή του συνόλου του ενεργητικού και παθητικού της επιχείρησης και β) στην εκπόνηση σχεδίου δράσης που  πρέπει να περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστο επιχειρησιακές και χρηματοοικονομικές εκτιμήσεις και προβλέψεις για την περίοδο ειδικής διαχείρισης, όπως προβλέπεται στο άρθρο 21 παρ. 6 εδ. α και β από τον εκκαθαριστή.
Επίσης, ο Βουλευτής Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης, με συνυπογράφοντες τους Τομεάρχες Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, κ.κ. Β. Κεγκέρογλου και Κ. Σκανδαλίδη, απηύθυναν ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών η οποία επισημαίνει, ότι ενώ η Εθνική Αμυντική Βιομηχανία αποτελεί ισχυρό παράγοντα ενίσχυσης των εθνικών μας συμφερόντων, τα τελευταία χρόνια εγκαταλείφθηκε στην τύχη της και η απαξίωση της συνεχίζεται έως και σήμερα από τη νέα διοίκηση που ορίστηκε από την Κυβέρνηση με περικοπές όχι μόνο κεκτημένων δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά και λειτουργικών εξόδων που είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας και την σύναψη συμβολαίων με πελάτες.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί για ποιους λόγους δρομολογούνται αυτές οι περικοπές στην ΕΑΒ ΑΕ, εάν έχουν εξεταστεί οι αρνητικές επιπτώσεις στην αμυντική μας βιομηχανία και σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβούν προκειμένου να επιλυθούν τα φλέγοντα  προβλήματα της ΕΑΒ.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle