Asopichos Logo
25-04-2024
Asopichos Logo
74

Μουλκιώτης: «Μαύρα μαντάτα» για την Υγεία στη Βοιωτία από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη

< 2 λεπτά
09.07.21 • 09:32
#Tags:

Ο βουλευτής Βοιωτίας με το ΚΙΝΑΛ Γιώργος Μουλκιώτης έκανε την παρακάτω δήλωση σχετικά με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τα νοσοκομεία που δεν έχουν νομική αυτοτέλεια, όπως είναι και η περίπτωση των νοσοκομειακών μονάδων της Βοιωτίας.

Η δήλωση:

Οι πολίτες ανέμεναν, συνεχιζόμενης της πανδημίας, η Κυβέρνηση να προβεί στις αναγκαίες εκείνες ενέργειες, προκειμένου να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με αυτονόητες ενέργειες στελέχωσης των νοσοκομείων με ανθρώπινο δυναμικό και εφοδιασμό εξοπλισμού.

Πριν λίγες ώρες, «ήχησαν οι καμπάνες» με εξαγγελίες, για την υλοποίηση αναβληθεισών αποφάσεων παρέμβασης και στα νοσοκομεία που δεν έχουν την νομική τους αυτοτέλεια, όπως είναι και η περίπτωση των νοσοκομειακών μονάδων της Βοιωτίας.

Φαίνεται πλέον καθαρά ότι η Κυβέρνηση, αντί να έχει προχωρήσει σε επαρκείς προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού, εμμένει στα ιδεοληπτικά της σχέδια, συγχωνεύοντας νοσοκομειακές μονάδες και λειτουργώντας τες με επικουρικό προσωπικό, αλλά και μετακινώντας προσωπικό μεταξύ των ήδη υποστελεχωμένων δομών υγείας, με τελικό στόχο την παράδοσή τους στα ιδιωτικά συστήματα, τα οποία καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας κράτησε covid-free.  

Για εμάς πρωταρχική σημασία έχει ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας, με ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και δωρεάν πρόσβαση των πολιτών σε αυτό. 

Η καθολική και ανυπόκριτη αντίδραση με συγκρότηση ενιαίου και αποτελεσματικού μετώπου αγώνα, στα σχέδια περαιτέρω υποβάθμισης και κατάργησης, αντί ενίσχυσης των δομών υγείας, είναι μονόδρομος.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle