Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
67

Μύνημα του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού για την Πρωτομαγιά

< 2 λεπτά
01.05.20 • 10:08
#Tags:

Ενόψει του (δυσάρεστου πλην βέβαιου) δεδομένου ότι η πανδημία θα ματώσει την Οικονομία μας, η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τα εργασιακά ήθη της χώρας μας μπροστά σε δύο κρίσιμες προκλήσεις, που μας αφορούν όλους.
Είναι ζητούμενο των επιχειρηματιών να μπορέσουν να κρατήσουν όρθιες τις επιχειρήσεις τους, αλλά και να προστατεύσουν τους εργαζομένους τους.
Είναι στοίχημα των εργαζομένων να διατηρήσουν τα κεκτημένα μιας αξιοπρεπούς εργασίας και διαβίωσης, αλλά και να δώσουν δυο φορές τον καλύτερο εαυτό τους, για να βγουν οι οργανισμοί που υπηρετούν λιγότερο λαβωμένοι από τη δοκιμασία.
Τέλος (και σημαντικότερο), είναι ευθύνη της Πολιτείας να ενεργοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία της.
- Στοχευμένη διοχέτευση των εθνικών και κοινοτικών πόρων στις δημόσιες επενδύσεις και το κοινωνικό κράτος.
- Κατάλληλες νομοθετικές και διοικητικές ρυθμίσεις σε φορολογία, ασφάλιση, τραπεζικό σύστημα, αγορανομία, περιβάλλον, εργατικό, εμπορικό και πτωχευτικό δίκαιο.
- Έλεγχος για την ορθή τήρηση των ανωτέρω, με δικαιοσύνη και σωστή δοσολογία υπόδειξης και ποινής.
Η πρώτη, λοιπόν, πρόκληση είναι να ελαχιστοποιήσουμε τη ζημιά. Η δεύτερη, και εξίσου κρίσιμη, είναι το όποιο τελικό κόστος να διαμοιραστεί δίκαια και αναλογικά στους οικονομικούς φορείς.
Στο δια ταύτα, να σφίξουμε τα χέρια· ας σφίξουμε και τα δόντια. Μπορούμε - και πρέπει - να βγούμε πιο δυνατοί, πιο υγιείς, πιο ενωμένοι.
Χρόνια πολλά! Καλή Πρωτομαγιά!

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle