Asopichos Logo
19-04-2024
Asopichos Logo
189

Ξαναχτυπά το ρολόι της Λιβαδειάς

< 1 λεπτό
09.11.20 • 12:10
#Tags:

Σύμβολο της Λιβαδειάς το ρολόι, το οποίο για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν λειτουργούσε, άρχισε πάλι να λειτουργεί από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, σηματοδοτώντας την ώρα με ήχο.

Το ρολόι είχε σιγήσει τουλάχιστον τα τρία τελευταία χρόνια λόγω παλαιότητας (φθορά

ρολοι λιβαδειας 2

μηχανισμού – γραναζιών) που είχαν ως αποτέλεσμα την αδυναμία συγχρονισμού του και της πολυδάπανης συντήρησής του.

Για την αποκατάσταση της σωστής λειτουργίας του ρολογιού και αφού ελήφθησαν υπόψη οι απόψεις τεσσάρων ειδικών ωρολογοποιών και του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, Συντηρητή Ιστορικών Μηχανολογικών Εξοπλισμών κ. Αντώνη Πλυτά αντικαταστάθηκε ο παλιός μηχανισμός με εσωτερικό ηλεκτρονικό μηχανισμό ώστε το ρολόι να μην χάνει ούτε λεπτό.

Κατά τις εργασίες αντικατάστασης ο παλιός μηχανισμός δεν υπέστη καμία φθορά, παραμένει στον Πύργο του Ρολογιού και στο άμεσο μέλλον θα μεταφερθεί και θα εκτίθεται σε δημοτικό χώρο ώστε οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να δουν το μηχανισμό που για πολλά χρόνια ήταν η καρδιά του ρολογιού της πόλης μας.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle