Αυτό σημαίνει ότι θα διεξαχθούν στο Τόκιο έως το καλοκαίρι του 2021. Όπως έγινε γνωστό θα παραμείνει η ονομασία τους σαν «Ολυμπιακοί Αγώνες 2020″.

Να σημειώσουμε οτι είναι η πρώτη φορά που οι Αγώνες αναβάλλονται λόγω πανδημίας (κορωνοϊός) και όχι πολέμου (1916 Βερολίνο, 1940 Τόκιο, 1944 Λονδίνο).

Τις τελευταίες ημέρες είχαν πληθύνει οι φωνές που μιλούσαν για την αναβολή των αγώνων κάτω από αυτές τις συνθήκες με κυρίαρχες αυτές των αθλητών καθώς και των κορυφαίων Παγκόσμιων Ομοσπονδίων του στίβου και της κολύμβησης.
Τεράστια συμβολή στην απόφαση της ΔΟΕ να οδηγήσει σε αναβολή τους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν η πρόθεση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου να αλλάξει την ημερομηνία του Παγκοσμίου του Όρεγκον, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 6-15 Αυγούστου 2021.
Το σίγουρο είναι ότι η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο αναμένεται να οδηγήσει σε... ντόμινο αλλαγής ημερομηνιών πολλών μεγάλων διοργανώσεων.
Νωρίτερα και πριν γίνει γνωστή η απόφαση, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες «θα καθοδηγηθούν» από την απόφαση της Ιαπωνίας, όσον αφορά το εάν θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 στο Τόκιο, εν μέσω του παγκόσμιου ξεσπάσματος του κορονοϊού και καθώς Καναδάς και Αυστραλία παραιτούνται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.