Asopichos Logo
18-04-2024
Asopichos Logo
851

Ορχομενός "Από πέτρα και χρόνο" ΒΙΝΤΕΟ

< 2 λεπτά
11.06.20 • 21:06
#Tags:

Δείτε το βίντεο αφιέρωμα στον Ορχομενό της σειράς ντοκιμαντέρ "από πέτρα και χρόνο" που προβλήθηκε την Πέμπτη 11 Ιουνίου από την ΕΡΤ2.
Μίλησαν για την ιστορία του Ορχομενού:

Ο πολύχρυσος Ορχομενός, όπως λεγόταν στην αρχαιότητα.
Ενδιαφέρον προκαλούν ο θησαυρός του Μινύα, το αρχαίο Θέατρο, η Παναγία της Σκριπούς και οι πηγές των Χαρίτων. Τόπος παλιός όσο και ο χρόνος, πολύτιμος από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Ο απέραντος κάμπος της Κωπαΐδας, όπως και παλιά έτσι και σήμερα, χαρίζει την ευημερία στην περιοχή. Όμορφος τόπος με σπουδαία ιστορική διαχρονία και με κομβικά γεγονότα παλαιών καιρών. Ο Στράβων αναφέρει για τον Ορχομενό ότι ήταν από τα πλουσιότερα κέντρα του ηρωικού παρελθόντος, του οποίου ο πλούτος ήταν παροιμιώδης και οφειλόταν στην καλλιέργεια της αποστραγγισμένης λίμνης.
Κείμενα-Παρουσίαση-Αφήγηση: Λευτέρης Ελευθεριάδης
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Ηλίας Ιωσηφίδης
Πρωτότυπη μουσική: Γιώργος Ιωσηφίδης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Μαυροφοράκης
Μοντάζ: Χάρης Μαυροφοράκης

 

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle