Asopichos Logo
19-03-2024
Asopichos Logo
164

Οχι "στο λάστιχο ωράριο - λάστιχο ζωή" από τις γυναίκες της Λιβαδειάς 

< 2 λεπτά
26.07.21 • 20:59
#Tags:

Η Ομάδα Γυναικών Λιβαδειάς, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), πραγματοποίησε με επιτυχία την Πέμπτη 22-07-2021 εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «ΛΑΣΤΙΧΟ ΩΡΑΡΙΟ-ΛΑΣΤΙΧΟ ΖΩΗ», την κεντρική ομιλία της οποίας επιμελήθηκε και διεξήγαγε η Ασημίνα Καραμπέτσου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος, η οποία αναφέρθηκε στην εργασιακή πραγματικότητα όπως διαμορφώνεται με τον αντεργατικό νόμο έκτρωμα που υπερψηφίστηκε στη Βουλή, και στις επιπτώσεις που επιφέρει στη ζωή της νέας γυναίκας, από τη οποία έχουν στερήσει κάθε δικαίωμα προσωπικού χρόνου αλλά και δημόσιες δομές στήριξης αυτής και της οικογένειας της, ενισχύοντας και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις εκείνες που βαθαίνουν την ανισοτιμία της.

Την ομιλία ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις και τοποθετήσεις παρευρισκομένων γυναικών μέσα από τη οποία εκφράστηκε η αντίθεσή τους στην εφαρμογή του νόμου-εκτρώματος και ταυτόχρονα δόθηκε η προοπτική πώς μόνο μέσα από τον οργανωμένο αγώνα των εργαζομένων και την οργανωμένη πάλη τους μέσα από τους φορείς και τα εργατικά τους σωματεία, μπορεί ο νόμος αυτός πραγματικά να μείνει κενό γράμμα και να ακυρωθεί στη πράξη.

Στη εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λιβαδειάς, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς, του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λιβαδειάς, του Συλλόγου Γυναικών Ζαγαρά, του Εθνικού Συμβουλίου Κατά τω Ναρκωτικών (Παράρτημα Νομού Βοιωτίας), του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Λιβαδειάς, του Ομίλου Φίλων Θεάτρου Λιβαδειάς και μέλη της αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητήριου Τμήματος Ανατολικής Στερεάς της Πανεπιστημονικής Μηχανικών.

γυναικες λιβαδ

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle