Asopichos Logo
20-04-2024
Asopichos Logo
567

Ο Δήμος Ορχομενού με τρία αφιερώματα στη σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ2 "από πέτρα και χρόνο"

< 4 λεπτά
09.06.20 • 20:05
#Tags:

Η σειρά ντοκιμαντέρ “ΑΠΟ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ” που προβάλλεται στην ΕΤ2 παρουσιάζει αφιέρωμα στο Δήμο Ορχομενού τα οποία προβάλλει σε τρία επεισόδια:
Πέμπτη 11 Ιουνίου (20:00) επεισόδιο με τίτλο “ὉΡΧΟΜΕΝΟΣ“
Πέμπτη 18 Ιουνίου (20:00) επεισόδιο με τίτλο “ΑΚΡΑΙΦΝΙΟ“
Πέμπτη 2 Ιουλίου (20:00) επεισόδιο με τίτλο “ΜΟΝΕΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ” όπου παρουσιάζονται, μεταξύ άλλων, η Μονή Πελαγίας στο Ακραίφνιο και η Μονή Αγ. Νικολάου του Νέου στα Καμπιά Ορχομενού

 «Από πέτρα και χρόνο» - Σειρά ντοκιμαντέρ, παραγωγής 2020.

Τα νέα ημίωρα επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ «Από πέτρα και χρόνο», «επισκέπτονται» περιοχές κι ανθρώπους σε μέρη επιλεγμένα, με ιδιαίτερα ιστορικά, πολιτιστικά και γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά.
Αυτή η σειρά ντοκιμαντέρ εισχωρεί στη βαθύτερη, πιο αθέατη ατμόσφαιρα των τόπων, όπου ο χρόνος και η πέτρα, σε μια αιώνια παράλληλη πορεία, άφησαν βαθιά ίχνη πολιτισμού και Ιστορίας. Όλα τα επεισόδια της σειράς έχουν μια ποιητική αύρα και προσφέρονται και για δεύτερη ουσιαστικότερη ανάγνωση. Κάθε τόπος έχει τη δική του ατμόσφαιρα, που αποκαλύπτεται με γνώση και προσπάθεια, ανιχνεύοντας τη βαθύτερη ποιητική του ουσία.
Αυτή η ευεργετική ανάσα που μας δίνει η ύπαιθρος, το βουνό, ο ανοιχτός ορίζοντας, ένα ακρωτήρι, μια θάλασσα, ένας παλιός πέτρινος οικισμός, ένας ορεινός κυματισμός, σου δίνουν την αίσθηση της ζωοφόρας φυγής στην ελευθερία και συνειδητοποιείς ότι ο άνθρωπος είναι γήινο ον κι έχει ανάγκη να ζει στο αυθεντικό φυσικό του περιβάλλον και όχι στριμωγμένος και στοιβαγμένος σε ατελείωτες στρώσεις τσιμέντου.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020, στις 20:00 - «Ορχομενός»

%CE%9F%CE%A1%CE%A7%CE%9F%CE%9C%CE%95%CE%9D%CE%9F%CE%A3 2
Ο πολύχρυσος Ορχομενός, όπως λεγόταν στην αρχαιότητα.
Ενδιαφέρον προκαλούν ο θησαυρός του Μινύα, το αρχαίο Θέατρο, η Παναγία της Σκριπούς και οι πηγές των Χαρίτων.
%CE%9F%CE%A1%CE%A7%CE%9F%CE%9C%CE%95%CE%9D%CE%9F%CE%A3 4
Τόπος παλιός όσο και ο χρόνος, πολύτιμος από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Ο απέραντος κάμπος της Κωπαΐδας, όπως και παλιά έτσι και σήμερα, χαρίζει την ευημερία στην περιοχή.
Όμορφος τόπος με σπουδαία ιστορική διαχρονία και με κομβικά γεγονότα παλαιών καιρών.
%CE%9F%CE%A1%CE%A7%CE%9F%CE%9C%CE%95%CE%9D%CE%9F%CE%A3 5
Ο Στράβων αναφέρει για τον Ορχομενό ότι ήταν από τα πλουσιότερα κέντρα του ηρωικού παρελθόντος, του οποίου ο πλούτος ήταν παροιμιώδης και οφειλόταν στην καλλιέργεια της αποστραγγισμένης λίμνης.
%CE%9F%CE%A1%CE%A7%CE%9F%CE%9C%CE%95%CE%9D%CE%9F%CE%A3 1
Κείμενα-παρουσίαση: Λευτέρης Ελευθεριάδης.
Σκηνοθεσία-σενάριο: Ηλίας Ιωσηφίδης.
Πρωτότυπη μουσική: Γιώργος Ιωσηφίδης.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Δημήτρης Μαυροφοράκης.
Μοντάζ: Χάρης Μαυροφοράκης.

Ευχαριστήριο Μήνυμα προς τη Δήμαρχο Ορχομενού
από τη Διευθύντρια Παραγωγής του Ντοκιμαντέρ 'ΑΠΟ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ'
Κυρία Δήμαρχε,
με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε ότι τα γυρίσματα της σειράς ντοκιμαντέρ με γενικό τίτλο “ΑΠΟ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ” στο πλαίσιο αφιερώματος στον Ορχομενό και στο Ακραίφνιο έχουν τελειώσει και βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι αρχίζουν οι προβολές των εν λόγω επεισοδίων.
Έτσι, την Πέμπτη, 11 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ από την ΕΤ2 θα προβληθεί το επεισόδιο με τίτλο “ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ” και την άλλη Πέμπτη, 18 Ιουνίου, θα προβληθεί το επεισόδιο με τίτλο “ΑΚΡΑΙΦΝΙΟ”, όπως έχει προγραμματισθεί από την ΕΡΤ.
Σας ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία που είχαμε καθ’ όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων στην φιλόξενη πόλη σας.Εκ μέρους όλης της παραγωγής σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο σας.
Με τιμή,
Κοροσίδου Έφη
Διευθύντρια παραγωγής

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle