Asopichos Logo
20-04-2024
Asopichos Logo
259

«Ο μάγος του Λούνα Παρκ»

< 3 λεπτά
23.01.21 • 10:37
#Tags:

«Ο μάγος του Λούνα Παρκ» Γ.Λένγκολντ Εκδόσεις Βακχικόν 2020 σελ. 163  

Γράφει:  Ο Κώστας Τραχανάς

Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει 13 απολαυστικές ιστορίες , σε μια γλυκά μελαγχολική γραφή, που παρουσιάζουν  ανθρώπους σε μεταιχμιακές στιγμές.

Ιστορίες για την αγάπη που έχει βρει ανταπόκριση αλλά και γι’ αυτήν που είναι οαγος του λουνα παρκ 2ανεκπλήρωτη, ιστορίες για πράγματα που είναι ορατά στην καθημερινή ζωή, και ιστορίες για αξίες που σπάνια γίνονται αντιληπτές. Η αφήγηση αλλάζει διάφορες μορφές, καθώς μεταπηδάει από τον ωμό ρεαλισμό στη φαντασία, το θρίλερ, το μυστήριο του εγκλήματος και τον ερωτισμό.

Η Γελένα Λένγκολντ, περιγράφοντας τις εσωτερικές συγκρούσεις των ηρώων της, συχνά δημιουργεί διαλόγους με χαρακτήρες από την παγκόσμια λογοτεχνία ή με αναγνωρίσιμα σύμβολα του μοντέρνου πολιτισμού. Στις ιστορίες της, οι αναμνήσεις, τα συναισθήματα και τα προαισθήματα είναι εμποτισμένα με μια ηρεμία που αποδέχεται το πεπρωμένο, ακόμα και αν καταβάλλονται προσπάθειες αυτό να αλλάξει. Επιπλέον, ο ερωτισμός ως φυσικό συστατικό της ανθρώπινης ζωής, ως εσωτερική τάση που αποτελείται από δύο αχώριστα μέρη –το σώμα και το μυαλό– δίνει πνοή σε πολλές ιστορίες της συλλογής.

Στον Μάγο του Λούνα Παρκ, η Λένγκολντ παρατηρεί με οξυδέρκεια τις μικρές λεπτομέρειες της ζωής και τις ανεπαίσθητες συναισθηματικές μεταβολές.

Ένα βιβλίο το οποίο κρατά υψηλά το αναγνωστικό ενδιαφέρον.

Διαβάστε το.

H Γελένα Λένγκολντ (Jelena Lengold, Σερβία, 1959) έχει εκδώσει δεκαέξι βιβλία: οχτώ Λενγκολντ 2ποιητικές συλλογές, έξι συλλογές διηγημάτων και δύο μυθιστορήματα. Η δουλειά της περιλαμβάνεται σε ανθολογίες ποίησης και πεζογραφίας και έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Έχει λάβει διάφορα βραβεία, μεταξύ των οποίων το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος και συντάκτης του πολιτιστικού ρεπορτάζ για το Ράδιο Βελιγράδι. Εργάστηκε επίσης ως συντονίστρια στον τομέα της Διαχείρισης Συγκρούσεων στην Ακαδημία Ανθρωπιστικών Σπουδών Nansenskolen στη Νορβηγία. Ζει στο Βελιγράδι και από το 2011 έχει αφοσιωθεί αποκλειστικά στη συγγραφή.

Το βιβλίο εκδόθηκε με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Τύπου της Σερβίας.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle