Asopichos Logo
25-04-2024
Asopichos Logo
275

Ο μυστηριώδης κρατήρας στη Βοιωτία και οι θεωρίες της δημιουργίας του. ΒΙΝΤΕΟ

< 2 λεπτά
14.05.20 • 23:35
#Tags:

Μυστήρια, ιστορίες και θρύλοι βρίσκονται πίσω από τα διάφορα μνημεία της φύσης στην Ελλάδα. Σε αυτά ανήκουν και οι κρατήρες του ελλαδικού χώρου. Για άλλους κρατήρες οι επιστήμονες έχουν αποφανθεί όσον αφορά τη δημιουργία και την ιστορία τους ενώ για άλλους υπάρχουν ακόμη διάφορες θεωρίες. Ένας μυστηριώδης κρατήρας, άγνωστος στο ευρύ κοινό βρίσκεται στον Παρνασσό, κοντά στο χωριό Βασιλικά στη Βοιωτία.
Ο συγκεκριμένος κρατήρας έχει διάμετρο που ξεπερνά τα 200 μέτρα και βάθος 40 μέτρων. Το θέαμα είναι σχεδόν απόκοσμο ειδικά όταν το βλέπεις από ψηλά. Εξάλλου η τοποθεσία του είναι απρόσιτη κι αυτό γιατί κανένας δρόμος δεν οδηγεί εκεί. Αυτο έχει σαν αποτέλεσμα ελάχιστοι να είναι εκείνοι που τον έχουν αντικρίσει από κοντά. Ωστόσο οι λήψεις από drones προσφέρουν μοναδικές εικόνες.

Ο μυστηριώδης κρατήρας στη Βοιωτία και οι θεωρίες της δημιουργίας του

Οι επιστήμονες έχουν διατυπώσεις διάφορες απόψεις σχετικά με τη δημιουργία του συγκεκριμένου κρατήρα στη Βοιωτία. Υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν ότι πρόκειται για δολίνη. Οι δολίνες είναι κατακρημνισμένες κορυφές σπηλαίων και υπάρχουν και σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Έχουν σχηματιστεί όμως και άλλες απόψεις για το συγκεκριμένο θέμα. Άλλοι επιστήμονες θεωρούν ότι ο μυστηριώδης κρατήρας στη Βοιωτία προκλήθηκε από μετεωρίτη. Επιπλέον αναφορικά με τη δημιουργία του συγκεκριμένου κρατήρα και τις απόψεις που διατυπώνονται αξίζει να αναφέρουμε και μια άλλη πληροφορία.
Οι έρευνες έχουν δείξει πως κοντά στο σημείο δεν παρατηρείται κανένα ίχνος σπηλαίου. Ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί οποιαδήποτε εκδοχή αφού οι επιστήμονες δεν έχουν αποφανθεί επίσημα ακόμη.
Μιας και είναι δύσκολο να προσεγγίσει και να θαυμάσει κανείς αυτό το σπάνιο φαινόμενο, μπορεί να το δει από ψηλά. Το βίντεο δημοσιεύει το κανάλι haanity του Youtube με εικόνες από τον εν λόγω κρατήρα που έχουν έχουν καταγραφεί με drone.

πηγή

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle