Asopichos Logo
26-04-2024
Asopichos Logo
199

Πέθανε ο αρχιμηχανικός που κατασκεύασε τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.

< 2 λεπτά
29.08.18 • 20:03
#Tags:

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών ο αρχιμηχανικός της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, Ασκληπιός Δημόγλου.

 Γεννημένος στη Λιβαδειά τον Ιανουάριο του 1947, ο Ασκληπιός Δημόγλου έκανε σπουδές Πολιτικού Μηχανικού στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Εργάσθηκε στο Λάγος της Νιγηρίας την περίοδο 1975-1980 σε έργα Πολιτικού Μηχανικού.

Κατά το διάστημα 1980 έως 1986 διετέλεσε Διευθυντής στις θυγατρικές εταιρείες της Ε.Κ.Τ.Ε., «ΕΘΝΙΚΗ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ Α.Ε.» και «ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ Α.Ε.» στην υλοποίηση οικιστικού προγράμματος σε Ζώνες Ενεργού Πολεοδομίας στη Θράκη.

Συνέχισε τη σταδιοδρομία του στην εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ», ως

Δημογλου γέφυρα 1

Ασκληπιός Δημόγλου

στέλεχος της οποίας συμμετείχε, από το 1993, σε όλες τις φάσεις εξέλιξης των διαπραγματεύσεων του Έργου της Ζεύξης Ρίου Αντιρρίου, από τη δημοπράτηση μέχρι και την υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης.

Συμμετείχε επίσης σε όλες σχεδόν τις δημοπρατήσεις των Μεγάλων Έργων με Συγχρηματοδότηση – Παραχώρηση, της ίδιας περιόδου.

Από το 1996 μέχρι και την ολοκλήρωση της Ζεύξης, είχε τις ιδιότητες του Αναπληρωτή Διαχειριστή και Αναπληρωτή Διευθυντή Έργου της «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΓΕΦΥΡΑ».

Η κηδεία του θα λάβει χώρα αύριο, Πέμπτη 30 Αυγούστου στις 16:30 στο Νεκροταφείο Κηφισιάς.

Αντί στεφάνων, η οικογένεια του εκλιπόντος προτείνει την ενίσχυση του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Λειβαδιάς «ΑΓΙΑ ΤΑΒΙΘΑ» (http://agia-tavitha.gr/) το οποίο εν ζωή ενίσχυε και ο ίδιος ο θανών.

Πηγή mononews.gr

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle