Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
168

Πέθανε ο μεγάλος λαϊκός συνθέτης Τάκης Μουσαφίρης

< 2 λεπτά
11.03.21 • 15:06
#Tags:

Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός ο λαϊκός συνθέτης και στιχουργός Τάκης Μουσαφίρης.

Αρχικά, πληροφορίες ήθελαν τον σπουδαίο συνθέτη να έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον κορωνοϊό. Ωστόσο, η οικογένειά του με ανακοίνωσή της δηλώνει ότι ο Τάκης Μουσαφίρης είχε αναρρώσει από τον κορωνοϊό και νικήθηκε από τον καρκίνο.

«Αναφορικά με την ανακοίνωση της είδησης του θανάτου του πολυαγαπημένου συνθέτη και στιχουργού, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Τάκης Μουσαφίρης είχε αναρρώσει ήδη εδώ και μία εβδομάδα από τον κορωνοϊό, αλλά, δυστυχώς, νικήθηκε από την αρρώστια, που τον ταλαιπώρησε το τελευταίο εξάμηνο» αναφέρει η οικογένειά του.

Εθεωρείτο ο συνθέτης και στιχουργός πολύ μεγάλων επιτυχιών που ερμήνευσαν μεγάλοι τραγουδιστές όπως ο Στράτος  Διονυσίου, ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Ρίτα Σακελλαρίου, ο Μιχάλης Μενιδιάτης, η  Πίτσα Παπαδοπούλου και ο Τόλης Βοσκόπουλος.

Γεννημένος στα Ιωάννινα ασχολήθηκε με τη μουσική από μικρός ενώ άρχισε να δουλεύει στην Αθήνα σε ταβερνάκια και μπουάτ της Πλάκας. Τη δεκαετία του ’80  θα αναδειχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους και ίσως ο πολυτραγουδισμένος λαϊκός συνθέτης και στιχουργός.

Από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του τραγούδησε, όπως «Ο ταξιτζής», «Εγώ ο ξένος», «Ένα λεπτό περιπτερά» τραγούδησε ο Στράτος Διονυσίου ενώ χαρακτηριστική ήταν η δήλωση που έκανε παλαιότερα η Πίτσα Παπαδοπούλου πως «Αν δεν ήταν ο Μουσαφίρης, εγώ θα ήμουν απλά μια τραγουδίστρια που ίσως να μη με ήξερε κανείς σήμερα».

πηγή

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle