Asopichos Logo
26-04-2024
Asopichos Logo
458

Παγκόσμια ημέρα θεάτρου. Μήνυμα του δημάρχου Λιβαδειάς

< 2 λεπτά
26.03.21 • 20:40
#Tags:

Το θέατρο είναι ένας ζωντανός οργανισμός κι ως έτσι θα  θέλαμε να το βλέπουμε. Από την αρχαιότητα οι άνθρωποι συναθροίζονται εκεί και σχηματίζουν κοινότητες. Χωρίς το κοινό, δεν υπάρχει θέατρο. Η σχέση του κοινού με τους ηθοποιούς και τον συγγραφέα είναι ιερή, δημιουργώντας μια ιεροτελεστία ιδεών, αισθημάτων και εμπειριών, αναζητώντας βαθύτατα την αλήθεια της στιγμής και του παρόντος. Το θέατρο βρίσκεται στο “εδώ και τώρα’’

Το Θέατρο είναι Ελληνικό, γεννήθηκε στην χώρα μας, όπως και η Δημοκρατία. Μια από τις πρώτες του λέξεις ήταν το “δρᾶν’’ (Δράμα) που σημαίνει “ενεργώ”. Είναι δηλαδή μια ενέργεια, μια πράξη που δημιουργεί και δημιουργείται. Μάλιστα, στην εποχή εκείνη είχε ως στόχο την διδαχή και την εκπαίδευση. Γι’ αυτόν το λόγο το Θέατρο είναι η Παιδεία μας.

Με δεδομένο την υπάρχουσα κατάσταση, όλοι εμείς οι μεγάλοι και μικροί  θεατές ευχόμαστε να δούμε σύντομα τις πόρτες του θεάτρου ανοιχτές, τα μέλη του να βρίσκονται εκεί, στις θέσεις τους, για να μας ταξιδέψουν στην μαγεία του!

Θέλουμε θέατρα ανοιχτά και γεμάτα, πάντα όμως με ασφάλεια!

Για την επέτειο της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου στις 27 Μαρτίου, ο Δήμος Λεβαδέων παραθέτει στο κανάλι του στο youtube την παράσταση ¨Βαβυλωνία¨ του Δημ. Κ. Βυζάντιου, από το Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς.

Δείτε την παράσταση στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=4Sq-jDic8js

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle