Asopichos Logo
19-04-2024
Asopichos Logo
151

Περιβαλλοντική αδειοδότηση (και) για την αιολική εγκατάσταση στο Τσίβερι Ελικώνα

< 2 λεπτά
23.12.20 • 12:35
#Tags:

Παρά τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις των τοπικών κοινοτήτων, του δήμου Λιβαδειάς και της επιτροπής περιβάλλοντος της περιφέρειας Στερεάς, η αρμόδια διεύθυνση της αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς εξέδωσε απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) της αιολικής εγκατάστασης στη Θέση Τσίβερι του Ελικώνα, στις 21/12/2020, την οποία τροποποίησε στις 22/12/2020, αφού είχε προηγηθεί η  τροποποίηση της άδειας παραγωγής από τη ΡΑΕ, στις 16/12/2020.

Για το αυθαίρετο και ανεξέλεγκτο τρόπο με τον οποίο κινούνται, θυμίζουμε ότι η διαδικασία της διαβούλευσης και της περιβαλλοντικής αδειοδότησης ήταν τελείως παράτυπη, αφού δεν είχε τροποποιηθεί η άδεια παραγωγής (από 16 Α/Γ των 2 MW, μας έφεραν ΜΠΕ με 6 Α/Γ των 5,3 MW). Αφού είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία της διαβούλευσης, είχαμε την τροποποίηση της άδειας παραγωγής, στις 16/12/2020.

Η εταιρεία είχε υποβάλλει την αίτηση τροποποίησης στη ΡΑΕ στις 9/10/2020. Αυτό δεν την εμπόδισε να προχωρήσει την ΜΠΕ για περιβαλλοντική αδειοδότηση, χωρίς να έχει γίνει η τροποποίηση και καμία υπηρεσία δε θεώρησε αναγκαίο να τους την επιστρέψει. Μετά από αυτό ήρθε η περιβαλλοντική αδειοδότηση στις 21/12/2020 και την αμέσως επόμενη μέρα η τροποποίησή της, ώστε να προσαρμοστεί με την, κατόπιν εορτής, τροποποίηση της άδειας παραγωγής.

Αυτά για όσους/ες ισχυρίζονται ότι το κράτος δε δουλεύει, όταν πρόκειται να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

πηγή

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle