Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
180

Ποιες είναι οι τροφές που μας φτιάχνουν την διάθεση;

< 2 λεπτά
04.11.20 • 13:01
#Tags:

Βερα Γιαννακίτσα 1 2

Γράφει η:  Βέρα Γιαννακίτσα | Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MSc - info@nutriology.gr 

Πώς μπορούμε να νιώσουμε καλύτερα όταν είμαστε αγχωμένοι ή κουρασμένοι;

Αν ψάχνετε τρόπους για να βελτιώσετε την διάθεσή σας μέσω της διατροφής, μία καλή λύση είναι να επιλέξετε τροφές που είναι πλούσιες σε τρυπτοφάνη.

Η τρυπτοφάνη είναι ένα αμινοξύ μέσω του οποίου συντίθεται η σεροτονίνη, που δρα ως νευροδιαβιβαστής του εγκεφάλου. Η σεροτονίνη επιδρά στην όρεξη, την ηρεμία, τον ύπνο, την διάθεσή μας γενικότερα, ενώ είναι επίσης σημαντική για την ρύθμιση του σωματικού μας βάρος.

Χαμηλά επίπεδά της έχουν συνδεθεί με την εμφάνιση κατάθλιψης, άγχους και θυμού. Όταν όμως υπάρχει σε επαρκείς ποσότητες, η σεροτονίνη βοηθά στην ρύθμιση και την βελτίωση της διάθεσης και την πρόληψη της κατάθλιψης.

Ωστόσο, για να είναι αποτελεσματική η δράση της, χρειάζεται πρώτον να υπάρχει μία συνεχής παραγωγή της σεροτονίνης και δεύτερον την συμβολή των βιταμινών του συμπλέγματος Β και της βιταμίνη C.

Τις βιταμίνες Β τις συναντάμε στα όσπρια, τα ψάρια, τα αυγά, τους ξηρούς καρπούς και την βιταμίνη C στα πορτοκάλια, τα μανταρίνια, τις φράουλες, το μπρόκολο, το σπανάκι, τα ακτινίδια.

Ας δούμε όμως κάποιες τροφές που αυξάνουν τα επίπεδα της «ορμόνης της χαράς»!

Τρυπτοφάνη περιέχουν :

Συνδυάστε, λοιπόν, τις τροφές που περιέχουν τρυπτοφάνη με αυτές που περιέχουν τις βιταμίνες Β και  C και μην αφήνετε κανέναν και τίποτα να χαλάει την διάθεσή σας!

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle