Asopichos Logo
20-04-2024
Asopichos Logo
178

|

Πούλου: Με επικοινωνιακά τεχνάσματα δεν λύνεται το αρδευτικό της Κωπαΐδας 

< 3 λεπτά
08.07.21 • 19:30
#Tags:

Σφοδρή επίθεση κατά της Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανής Παπαθωμα εξαπέλυσε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας Γιώτα Πούλου σχετικά με τα προβλήματα άρδευσης του Κωπαΐδικού πεδίου που αντιμετωπίζουν οι αγρότες.

Η κα Πούλου με ανακοίνωσή της, καλεί την κα Παπαθωμά να επισκεφθεί συγκεκριμένη περιοχή της Κωπαΐδας όπου 3.500 στρέμματα έμειναν απότιστα αφού δεν φρόντισε να επισκευαστεί εγκαίρως αντλία η οποία παρουσίαζε προβλήματα από την πέρυσι!

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης η κα Πούλου αναφέρει "Ποιος θα αποζημιώσει τους αγρότες για την απώλεια του εισοδήματός τους και μάλιστα στην κρίσιμη περίοδο της πανδημίας;"

Η ανακοίνωση της βουλευτού Πούλου

"Τα «όλα καλώς καμωμένα» της Αντιπεριφερειάρχη κας Παπαθωμά!

Η «Κωπαΐδα μου», το «προσωπικό μου στοίχημα», και πολλοί άλλοι αντίστοιχοι επικοινωνιακοί χαρακτηρισμοί-χειρισμοί της κας Παπαθωμά, δεν αρκούν για να ξεπεράσουν οι αγρότες της περιοχής μας, τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν, από την άγνοια, την αμέλεια ή τι άλλο τελικά, της Αντιπεριφέρειας.

Χόρτασαν λόγια, υποσχέσεις, φωτογραφίες και δηλώσεις!

Η Αντιπεριφερειάρχης  πρέπει επειγόντως να επισκεφτεί την Αλίαρτο και συγκεκριμένα την περιοχή Α (από την γέφυρα/φράγμα στον Κηφισό και ανατολικά μέχρι την περιοχή Αχ26-καταβόθρα Μαυροματίου ή ΑΡΔΕΥΤΙΚΗ), μία αρδευόμενη έκταση 3.500 στρεμμάτων που λόγω της αντλίας που δεν επισκεύασε έγκαιρα, αν και παρουσίαζε από πέρυσι προβλήματα, έμεινε απότιστη.

Η φετινή ανυδρία ήταν αναμενόμενη αφού οι βροχοπτώσεις ήταν περιορισμένες και η ετοιμότητα-επισκευή του μηχανολογικού εξοπλισμού έπρεπε να είχε προβλεφθεί πριν τον Απρίλιο.

Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για τις πληττόμενες καλλιέργειες σιταριού, βαμβακιού, μηδικής νεόσπαρτης ή εγκατεστημένης, κηπευτικών, καλαμποκιού που δεν ποτίστηκαν επαρκώς;

Ποιος θα αποζημιώσει τους αγρότες για την απώλεια του εισοδήματός τους και μάλιστα στην κρίσιμη περίοδο της πανδημίας καθώς η άνοδος των τιμών κάποιων προϊόντων θα μπορούσε να  ισοσκελίσει το συνεχώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής;

Κι επειδή πάντα η ευθύνη μετακυλίεται έντεχνα στους εργολάβους πρέπει να ενημερώσουμε τους πολίτες ότι η Αντιπεριφέρεια και οι υπηρεσίες της έχουν την ευθύνη της επιλογής αλλά του ελέγχου τους.

Η περυσινή κακή διαχείριση του νερού που παρατηρήθηκε και ομολογήθηκε από τον εργολάβο, στην ευρύτερη περιοχή του Ορχομενού, δημιουργεί μεγάλες ανησυχίες στους αγρότες για την διαχείριση της τρέχουσας αρδευτικής περιόδου σε συνδυασμό μάλιστα με τα προβλήματα της ανυδρίας.

Τέλος, για τα θέματα του πρώην Οργανισμού Κωπαΐδας που πλέον διαχειρίζεται η Περιφέρεια αποκλειστικά, τις χρεώσεις των ανταποδοτικών τελών και την αξιοποίησή τους, θα κληθεί να απαντήσει με στοιχεία στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. Λόγω όμως της επείγουσας κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής μας, η παρέμβασή της και η ενημέρωσή τους κρίνεται αναγκαία.

Γιώτα Πούλου"

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle