Asopichos Logo
18-04-2024
Asopichos Logo
145

Πούλου: Να μην πληρώσουν τέλη άρδευσης οι αγρότες της Κωπαΐδας

< 2 λεπτά
12.07.21 • 19:59
#Tags:

Η βουλευτής Βοιωτίας ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Πούλου καλεί την ΠΕ Βοιωτίας να απαντήσει για τις ενέργειες που προτίθεται να προβεί για να αποσοβήσει τις ζημιές από την καταστροφή της παραγωγής και την οικονομία των αγροτών της Κωπαΐδας λόγω προβλημάτων στην άρδευση.

Η δήλωση της κας Πούλου:

Να απαλλαγούν τουλάχιστον από τα τέλη άρδευσης, οι αγρότες της Κωπαΐδας που δεν πότισαν τα χωράφια τους και να αποζημιωθούν για τη χαμένη σοδειά!

Η κα Αντιπεριφερειάρχης απάντησε στην καταγγελία των αγροτών για τα προβλήματα άρδευσης στην περιοχή Α - Αλιάρτου-Μαυροματίου - αλλά και γενικά στα προβλήματα του Κωπαϊδικού κάμπου, με την γνωστή μέθοδο… της σύσκεψης των δημάρχων, οι οποίοι όμως δεν έχουν καμία ευθύνη συνδιαχείρισης του πρώην Οργανισμού!

Η επίκληση της κλιματικής αλλαγής και η μετακύληση των ευθυνών της, στην ατομική ευθύνη των αγροτών για την δήθεν κακή διαχείριση του νερού, δεν απαντά στις δικές της συγκεκριμένες αβλεψίες και ολιγωρίες. Η επισκευή των υποδομών και η εξασφάλιση της ποσότητας νερού είναι δική της αποκλειστική αρμοδιότητα.

Άλλωστε για αυτόν τον σκοπό πληρώνουν οι αγρότες τα ανταποδοτικά τέλη για την άρδευση και την συντήρηση των υποδομών.

Οι επισκευές των αντλιών που έγιναν καθυστερημένα, τώρα τον Ιούλιο αντί τον Απρίλιο, άντεξαν μόλις δύο ημέρες! Διότι ως γνωστό οι αντλίες καταστρέφονται, όταν δουλεύουν σε «κενό αέρος», χωρίς δηλαδή να έχει εξασφαλιστεί η απαραίτητη ποσότητα νερού! Αγνοεί η αντιπεριφερειάρχης, αυτό που όλοι γνωρίζουμε, για τα λάθη που έγιναν στον καθαρισμό με τις ανάποδες κλίσεις που δημιουργήθηκαν και είχαν ως αποτέλεσμα την εξαφάνιση του νερού από την ΑΡΔΕΥΤΙΚΗ;

Η οικονομική κατάσταση των αγροτών στη συγκυρία της πανδημίας, απαιτεί άμεσες, συγκεκριμένες αποφάσεις και ενέργειες. Ας απαντήσει η Π.Ε Βοιωτίας:

 Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για να αποσοβήσει την καταστροφή της παραγωγής στην περιοχή Α;
 Θα απαλλαγούν οι αγρότες από τα τέλη άρδευσης που καταχωρούνται στον ΟΣΔΕ, αφού δεν έκαναν χρήση; Θα επιστραφούν όπως το 2020;

Τέλος θα επανέλθουμε με το επίσης σοβαρό πρόβλημα της συντήρησης των αγροτικών δρόμων που η αρμοδιότητα «χάνεται» πλέον ανάμεσα στην Π.Ε. Βοιωτίας και τους όμορους Δήμους, στους οποίους έντεχνα «φόρτωσε» την αρμοδιότητα η Π.Ε. Βοιωτίας, ενώ αυτή εισπράττει τα αντίστοιχα τέλη!

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle