Asopichos Logo
26-04-2024
Asopichos Logo
193

Πούλου: Ο ελληνικός αθλητισμός στον πάγο με ευθύνη της Κυβέρνησης!

< 2 λεπτά
22.01.21 • 20:24
#Tags:

Τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την επαναλειτουργία του αθλητισμού επισημαίνει με ανακοίνωσή της η βουλευτής Βοιωτίας Γιώτα Πούλου υπογραμμίζοντας ότι η Κυβέρνηση με τις οριζόντιες απαγορεύσεις έχει φέρει σε απόγνωση όλο το φάσμα του αθλητισμού.

Η ανακοίνωση:

"Η Κυβέρνηση δεν ακολούθησε την πρακτική των άλλων ευρωπαϊκών κρατών για λειτουργία του αθλητισμού με αυστηρό πρωτόκολλο προστασίας. Αντίθετα επέβαλε οριζόντιες απαγορεύσεις που οδήγησαν τους αθλητές, τα σωματεία και τους επαγγελματίες του χώρου σε απόγνωση.

Τα αθλητικά σωματεία δεν λειτουργούν από τον Μάρτιο, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι, προπονητές, γυμναστές και λοιπό προσωπικό, να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Τα ψίχουλα που μοιράζει τώρα η Κυβέρνηση, με καθυστέρηση 10 μηνών, δεν τα σώζουν. Στο ίδιο αδιέξοδο βρίσκονται οι 50 χιλιάδες εργαζόμενοι στα γυμναστήρια και στις άλλες επιχειρήσεις σωματικής άσκησης που οδηγούνται πλέον σε οριστικό λουκέτο.

Επιπλέον, οι επιπτώσεις στην σωματική και ψυχική υγεία μιας ολόκληρης γενιάς αθλητών και αθλούμενων είναι τεράστιες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε έγκαιρα συγκεκριμένες προτάσεις:

  1. Επανέναρξη όλων των εθνικών πρωταθλημάτων σε όλες τις κατηγορίες, με εξειδίκευση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που εφαρμόζονται στα πρωταθλήματα της Super League Ποδοσφαίρου και Basket League1.
  1. Απελευθέρωση προπονήσεων, ατομικών και ομαδικών, σύμφωνα με τα επιμέρους υγειονομικά πρωτόκολλα.
  1. Λειτουργία όλων των κολυμβητηρίων της χώρας. Διεξαγωγή όλων των αθλημάτων που πραγματοποιούνται στο φυσικό περιβάλλον.
  1. Επαναλειτουργία των Ακαδημιών, με βάση το ειδικό υγειονομικό πρωτόκολλο που εφαρμόζεται ήδη στα δημοτικά σχολεία.
  1. Άμεση επαναλειτουργία γυμναστηρίων και αθλητικών σχολών.
  1. Απελευθέρωση αγωνιστικών διοργανώσεων σε όλα τα ατομικά αθλήματα.

Οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση αυξάνει τις ευθύνες της Κυβέρνησης."      

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle