Asopichos Logo
19-04-2024
Asopichos Logo
115

Προγραμματικές συμβάσεις και νέα έργα στην Περιφέρεια Στ Ελλάδας

< 3 λεπτά
04.06.20 • 21:29
#Tags:

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, την Τετάρτη 3 Ιουνίου, εγκρίθηκαν και εντάχθηκαν στο ΠΔΕ (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων), επτά νέα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 11.722.000 ευρώ, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τους Δήμους Ορχομενού, Αλιάρτου – Θεσπιέων, Καμένων Βούρλων, Λοκρών, Ερέτριας, Ιστιαίας – Αιδηψού και Κύμης – Αλιβερίου το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
Αποφασίστηκε επίσης η ένταξη νέου έργου ύψους 6,2 εκ. ευρώ, εκτός κανόνα εντάξεων – απεντάξεων του εθνικού ΠΔΕ, για την κατασκευή του περιφερειακού δρόμου του Τρικόρφου στην ΠΕ Φωκίδας.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο με ομοφωνία ενέκρινε την έκδοση ψηφίσματος ενάντια στην εγκατάσταση των αιολικών πάρκων σε περιοχές όπου έχουν εκφραστεί ήδη αρνητικά οι τοπικές αρχές και κοινωνίες.

Αποφασίστηκε η σύναψη Προγραμματικών Συμβάσεων, συνολικού ύψους 10.919.000 ευρώ,  με:

Ακόμη, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε την έγκριση σχεδίου για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών λόγω δασικών πυρκαγιών.
Τέλος, συμφώνησαν ομόφωνα στην έκδοση ψηφίσματος ενάντια στην εγκατάσταση των αιολικών πάρκων σε περιοχές όπου έχουν εκφραστεί ήδη αρνητικά οι τοπικές αρχές και κοινωνίες.
«Ολοκληρώσαμε μια συνεδρίαση ιδιαιτέρως παραγωγική και βαθιά δημοκρατική. Οι προγραμματικές συμβάσεις των 11 εκ. ευρώ σε στοχευμένες δράσεις με άλλους φορείς, η ένταξη 12 εκ. ευρώ για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών που έπληξαν την Περιφέρειά μας και ένα άρτιο σχέδιο Πολιτικής Προστασίας και η χρηματοδότηση του περιφερειακού Τρικόρφου στη Φωκίδα, είναι ενδεικτικές της σημερινής μας δουλειάς. Ευχαριστώ το σύνολο του Περιφερειακού Συμβουλίου  για κάθε μας απόφαση, για κάθε μας δράση.»δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης, Φάνης Σπανός.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle