Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
132

Προκαταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες από τον "Ιανό"

< 1 λεπτό
31.10.20 • 08:19
#Tags:

O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει το Υπουργείο για τη στήριξη των αγροτών που επλήγησαν από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανός» και τηρώντας στο ακέραιο τη δέσμευσή του για άμεση πληρωμή μίας «γενναίας» προκαταβολής, μέχρι την οριστική εκτίμηση της συνολικής ζημίας που έχει προκληθεί στις πληγείσες περιοχές, ενέκρινε την πίστωση ποσού ύψους 26 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο θα κατευθυνθεί σε 6.743 αγρότες και 169 κτηνοτρόφους. 

Το ποσό προκαταβολής συνολικού ύψους 24,5 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο αφορά στην αποζημίωση του πληγέντος φυτικού κεφαλαίου έχει οριστεί στα 100 ευρώ για το βαμβάκι, 110 για το καλαμπόκι και 30 ευρώ για τη μηδική ενώ για την αποζημίωση του ζωικού κεφαλαίου κατεβλήθησαν συνολικά 1.400.000 ευρώ.

Η πίστωση των παραπάνω ποσών στους λογαριασμούς των δικαιούχων έχει αρχίσει να πραγματοποιείται σταδιακά από την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου.

H διαδικασία εξόφλησης των πληγέντων αγροτών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου του 2021.

Επισημαίνεται ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) καταβάλει προκαταβολές αποζημιώσεων και μάλιστα σε χρονικό διάστημα 18 ημερών από την ημερομηνία λήξης υποβολής δηλώσεων ζημίας οι οποίες μάλιστα, επίσης για πρώτη φορά, έχουν υπολογιστεί στο 100% της αξίας του ασφαλιζόμενου φυτικού και ζωικού κεφαλαίου.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle