Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
205

Προκλήσεις και Προσδοκίες με την... Βούλα!

< 6 λεπτά
27.08.19 • 12:05
#Tags:

Αναλαμβάνουν λοιπόν καθήκοντα οι αιρετοί μας και φυσικά το ερώτημα στα χείλη όλων είναι: Για να δούμε, θα κάνουν ότι υποσχέθηκαν ή ήταν μόνο λόγια για την αρπαγή της ψήφου;

Του Μπάμπη Ζαννιά

Πολύ μεγάλες προσδοκίες λοιπόν έχουν αποθέσει στον Ορχομενό οι δημότες στην δήμαρχο Βούλα Καράλη και στους νεοεκλεγέντες δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους.

Κυρίαρχο ζήτημα οι συνεργασίες, πως θα υλοποιηθούν, με ποιες συμφωνίες αλλά και το μοίρασμα της εξουσίας με την ανάθεση καθηκόντων από τη Δήμαρχο, όπως ο ορισμός Αντιδημάρχων, η σύνθεση Επιτροπών, άμεσοι και έμμεσοι Συνεργάτες.

Ίδιας βαρύτητας και το «πλάνο των 90 ημερών», δηλαδή οι άμεσες κινήσεις της νέας δημοτικής αρχής που θα δώσει και το στίγμα της επόμενης 4ετίας.

Κοντολογίς μέχρι την Πρωτοχρονιά 2020 θα έχει δείξει τι μέλλει γενέσθαι.

Ας δούμε όμως τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους η δημοτική αρχή θα ΠΡΕΠΕΙ να κινηθεί σύμφωνα με τις ανάγκες του Δήμου-Δημοτών.

Πρώτα-πρώτα θα ξεκινήσουμε από την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ των Δημοτών που εκπορεύεται από το Δημαρχείο καθώς όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν επιεικώς ελλιπέστατη.  Δεν υπήρχε οργανωμένο γραφείο Τύπου το οποίο να παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες για την ενημέρωση των Δημοτών. Όχι μόνο για υπηρεσιακά και υποχρεωτικά ανακοινώσιμα από φορείς της κεντρικής εξουσίας αλλά στην κατεύθυνση της εξωστρέφειας του Δήμου, επικοινωνίας δραστηριοτήτων και άλλων χρήσιμων. Ανατρέξτε στην ιστοσελίδα του Δήμου και δείτε τι γινόταν μέχρι σήμερα. Εναπόκειται στην επαγγελματική επάρκεια και τις εμπειρίες αυτού ή αυτών που θα αναλάβουν αυτό το φορτίο. ΑΡΑ πρέπει να δημιουργηθεί Γραφείο Τύπου.

Στην ενημέρωση και εξωστρέφεια θα προσθέσουμε την μη έγκυρη κοινοποίηση αποφάσεων των οργάνων του Δήμου. Σε αυτή την κατεύθυνση θα υπενθυμίσουμε παλιά μας θέση για την ζωντανή μετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων (Live Streaming). Υπάρχουν οι σχετικοί άνθρωποι με την επαγγελματική επάρκεια ενώ το όλο εγχείρημα θα πρέπει να ενταχθεί στο Γραφείο Τύπου.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ του Δήμου. Όλοι οι δημότες ξέρουν τι συμβαίνει στο σπίτι τους. Ας μην κρυβόμαστε πια πίσω από το δάχτυλό μας ή πίσω από σκοπιμότητες. Σίγουρα αρκετοί έχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, αλλά δεν είναι της στιγμής να φιλονικήσουμε. Αυτό που έχει σημασία είναι οι καθαροί λογαριασμοί. Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, όπως λέει και ο λαός μας. Κάνεις τη δουλειά σου καλά, δεν φοβάσαι τίποτα. Ούτε πολιτικές σκοπιμότητες γιατί έτσι θα δημιουργηθούν ΠΑΛΙ φατρίες. Χρειάζεται λοιπόν αναδιάρθρωση, να μπουν οι κατάλληλοι στις κατάλληλες θέσεις, η έμπνευση και οι τίμιες σχέσεις εργαζόμενου-εργοδότη για να είναι οι υπηρεσίες του Δήμου, σε κάθε τομέα, αποδοτικές και γιατί όχι «κερδοφόρες», τουλάχιστον με την έννοια της μείωσης του κόστους και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών. Εννοείται πως αν δεν επαρκεί το προσωπικό θα πρέπει να εκπονηθεί πρόγραμμα προσλήψεων.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του Δήμου. Άμεση θα πρέπει να είναι η ψηφιοποίηση του Δήμου και η διασύνδεση όλων των υπηρεσιών και μεταξύ των διαμερισμάτων. Όλα τα αρχεία του Δήμου θα πρέπει να ενταχθούν σε πρόγραμμα ηλεκτρονικής μορφής που θα επιτρέψει στη σταδιακή κατάργηση του χαρτιού με οφέλη τόσο στην οικονομία όσο και στο περιβάλλον. Θα έλεγα ότι, πριν καθίσει η Δήμαρχος στην καρέκλα του Δημάρχου, να είναι έτοιμο το δίκτυο! Η εξ αποστάσεως διοίκηση και εξυπηρέτηση των δημοτών είναι το Α και ο Ω, έπρεπε να είχε γίνει χθες.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ. Στρατηγικό ζήτημα στη ζωή των Δημοτών και εκεί όπου θα φανεί η διαφορά για τη νέα εποχή. Καθαριότητα, φωτισμός, καλλωπισμός, οδικό δίκτυο, ποιότητα ζωής, εξυπηρέτηση, έγκυρη και αποτελεσματική παρέμβαση με έργα μικρής εμβέλειας, φροντίδα και στέγαση αδέσποτων. Σε κάθε ένα από αυτά τα ζητήματα, όπως είναι αντιληπτό, υπάρχουν παράμετροι που δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε αλλά όπως αντιλαμβάνεται ο καθείς, η καθημερινή τριβή του δημότη με την «εξουσία» είναι το σημείο όπου θα νιώσει τον Δήμο φιλικό και δίπλα του ή εχθρό του.

Ένα πλέγμα πρόκλησης αλλά και όχημα που θα δώσει ώθηση είναι ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ και ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ που πάνε χέρι-χέρι. Έχουμε την απαραίτητη ιδιοσυγκρασία και «προίκα» από τους προγόνους μας που μεγαλούργησαν και μας άφησαν βαριά ομολογουμένως κληρονομιά, μνημεία, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις από όπου αναδείχτηκαν προσωπικότητες και Ολυμπιονίκες. Αθλητισμός και πολιτισμός λοιπόν μαζί όπως από την αρχαιότητα.

Σε αυτό το πλέγμα θα πρέπει να ενταχθούν και οι υποδομές με ότι απορρέει από αυτό. Όπως λ.χ. η καταγραφή, η αξιοποίηση, η συντήρηση και η σωστή λειτουργία με κανόνες σε όσους θα αποδίδονται.

Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ που μπορεί και πρέπει να αναδειχτεί είναι ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί. Ένας είναι ο τρόπος και ανάγεται στο τρίπτυχο: σχεδιασμός, εξωστρέφεια, επικοινωνία. Κομμάτι κι αυτό του επίσης τρίπτυχου ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. Να αναπτύξουμε δηλαδή αθλητικό τουρισμό, πολιτιστικό τουρισμό, θρησκευτικό τουρισμό, συνεδριακό τουρισμό.

ΑΡΑ θα πρέπει να υπάρξει φορέας που να αποτελείται από ανθρώπους με γνώσεις, εμπειρία στο αντικείμενο και πάνω από όλα αγάπη για τον τόπο και μεράκι για δουλειά.

ΜΕΓΑΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η νέα δημοτική αρχή θα έχει να αντιμετωπίσει μεγάλες προκλήσεις για την #επανεκκίνηση που πρέπει να γίνει τώρα. Δεν αναφερόμαστε στα μεγάλα έργα υποδομής, ύδρευση, άρδευση, αποχετευτικό, οδικό δίκτυο, φωτισμός, πράσινο, παιδικές χαρές, υγεία, περιβάλλον και τόσα ακόμη.

Όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Δήμος κατοικείται στο μεγαλύτερο ποσοστό του από ΑΓΡΟΤΕΣ. Εδώ θα πρέπει να δοθεί η αμέσως μεγάλη μάχη ώστε οι αγρότες να μπορούν να έχουν καλύτερες συνθήκες εργασίας και με όποιες παρεμβάσεις είναι στην δικαιοδοσία του Δήμου αλλά και ασφυκτικές πιέσεις στους φορείς για την αγροτική οδοποιία για εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στα κτήματα, κόστος καλλιέργειας, άρδευση, διάθεση προϊόντων κλπ. Ο Δήμος θα πρέπει να είναι μαζί, δίπλα στους αγρότες και τις άλλες τάξεις και να τους παρέχει τεχνογνωσία, λύσεις και παρεμβάσεις.

ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ σίγουρα θα αποτελέσει τόσο για την Δήμαρχο Βούλα Καράλη όσο και τους συνεργάτες της, ΤΙ θα βρει από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Δεν θέλουμε να γίνουμε προάγγελοι κακών, αλλά να μεταφέρουμε αυτό που εκφράζεται δημόσια περί του ΧΑΟΥΣ. Και αυτό σε ότι αφορά την διοίκηση του Δήμου, τα πεπραγμένα τα ζούμε…

Βούλα Καράλη έχεις πολύ δουλειά, έχεις να δώσεις λύσεις σε πάρα πολλά και συσσωρευμένα προβλήματα. Έχεις όμως και μια πρόκληση: δεν μπορείς και δεν πρέπει να αποτύχεις.

Έπεσε σε σένα ο κλήρος σε αυτή την κρίσιμη καμπή για τον τόπο. Οι δημότες έδωσαν την μάχη και την κέρδισαν τοποθετώντας σε στον Δημαρχιακό θώκο.

Μην τους απογοητεύσεις και να σου θυμίσω…

«χαμένη μάχη είναι αυτή που ΔΕΝ δόθηκε».

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle