Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
159

Προς Καρναβαλική συμφωνία Ορχομενού-Λιβαδειάς; Μήνυμα της Δημάρχου Λιβαδειάς

< 5 λεπτά
02.02.15 • 19:49
#Tags:

Προς Καρναβαλική συμφωνία Ορχομενού-Λιβαδειάς;

Μήνυμα της Δημάρχου Λιβαδειάς

Μεγάλος στόχος όλων των εμπλεκομένων είναι η πολυπόθητη συνεργασία με άλλους φορείς της [youtube http://www.youtube.com/watch?v=G1VT-sVH0xw]

ευρύτερης περιφέρειας. Ο συντονισμός για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις ώστε να μη συμπέσουν και να προκαλείται πολυδιάσπαση.

Αυτό θα ήταν ότι χειρότερο για την προβολή και την επιτυχία των εκδηλώσεων την περίοδο της αποκριάς στην περιοχή μας.

kr

Η Δήμαρχος Λιβαδειάς Γιώτα Πούλου κατά τη συζήτησή μας για το Καρναβάλι

Η περίπτωση αυτή επικεντρώνεται και εντός του Καλλικρατικού Δήμου Ορχομενού με την διοργάνωση καρναβαλιού στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ακραιφνίου αλλά κυρίαρχα με την πρωτεύουσα του νομού Λιβαδειά, η οποία διοργανώνει επίσης εκδηλώσεις.

Ευχή όλων των φορέων είναι να γίνουν συμφωνίες και να ξεπεραστούν τα προβλήματα έτσι ώστε σε πρώτη φάση να μη συμπέσουν οι εκδηλώσεις.

Στο πλαίσιο αυτού του αφιερώματος συναντήσαμε την Δήμαρχο Λιβαδειάς Γιώτα Πούλου, ζητήσαμε την άποψη της η οποία μας δήλωσε:

Κυρία Δήμαρχε, σχετικά με τις αποκριάτικες εκδηλώσεις και συγκεκριμένα για το καρναβάλι στον Ορχομενό και το Γαϊτανάκι της Λιβαδειάς και σε μια ενδεχόμενη συνεργασία για την σύμπτωση των εκδηλώσεων ποια είναι η πρόθεσή σας;

«Αυτό αποτελεί και την δική μου άποψη και την έχω εκφράσει κατ’ επανάληψη. Στο πλαίσιο της διαφορετικής κουλτούρας και της ανάπτυξης σχέσεων όμορων πόλεων, θα μπορούσαν να υπάρξουν τέτοιες πολιτιστικές συνεργασίες. Επειδή το έθιμο της Λιβαδειάς δεν είναι η παρέλαση, είναι το γαϊτανάκι, οι φωτιές, τα κούλουμα στον Αη Λιά, τα οποία θέλουμε να τα διατηρήσουμε και να τα αναβαθμίσουμε, σκεφτόμουν ότι η παρέλαση, που κάνουμε κι εμείς, έχει κουράσει και παρακμάσει.

Έκανα λοιπόν την πρόταση ότι θα μπορούσε να συμβάλλουμε εμείς στο καρναβάλι Ορχομενού και ο Ορχομενός να συμβάλει στη δική μας εκδήλωση του Πάσχα την οποία εμείς, η νέα Δημοτική αρχή θέλει να την κάνει κορυφαία εκδήλωση του έτους για τη Λιβαδειά.

Στο πλαίσιο αυτό έγιναν όλες οι επαφές με τους συλλόγους, τους εθελοντές και την Πολιτιστική Επιτροπή του Δήμου. Ετέθη αυτός ο προβληματισμός και μάλιστα υιοθετήθηκε εν μέρει από τους εκπροσώπους του συλλόγου «το Γαϊτανάκι» που είναι ο κορμός γύρω από τον οποίο στήνονται όλες οι αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Στο πρόγραμμα εκδηλώσεων που έχουμε ψηφίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο, υπάρχει μια ημέρα που θα έρθουν 100 καρναβαλιστές από τον Ορχομενό και θα παρουσιάσουν διάφορα δρώμενα στους δρόμους της Λιβαδειάς. Αυτή η εκδήλωση είναι στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο πόλεων.

Ακόμα και αν δεν τα καταφέραμε φέτος, πρέπει να καλλιεργήσουμε και να το υλοποιήσουμε από του χρόνου. Συντεταγμένα, με αλληλοσεβασμό και αλληλεγγύη και πιστεύω ότι συνενώνοντας  τις δυνάμεις μας μπορούμε να έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα. 

Πιστεύω να γίνει μια αρχή μεταξύ των δύο συλλόγων και να συζητήσουν για την εξεύρεση λύσης και με την αιγίδα των δύο Δήμων να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να κάνουμε το καλύτερο. Να προγραμματίσουμε μερικά κοινά πράγματα που θα είναι προς όφελος όλων των Δημοτών της περιοχής».

Στο αφιέρωμά μας για το καρναβάλι του Ορχομενού θελήσαμε να σας δούμε και να θίξουμε αυτό το θέμα. Θέλετε να μεταφέρουμε αυτή τη πρότασή σας;

«Βεβαίως και είναι μια πολύ καλή πρωτοβουλία που εύχομαι να επιφέρει αποτελέσματα».

Η Δήμαρχος Λιβαδειάς Γιώτα Πούλου σε βιντεοσκοπημένη της δήλωση (πιο πάνω) για το καρναβάλι Ορχομενού συγχαίρει τους καρναβαλιστές και τους εθελοντές. «Οι Ορχομένιοι αγαπούν το καρναβάλι γι αυτό υπάρχει αυτό το αποτέλεσμα» δηλώνει ενώ κάνει την ευχή «να συνενώσουμε τις δυνάμεις μας για να κάνουμε το καρναβάλι Ορχομενού κυρίαρχο γεγονός στο νομό αλλά και πανελλήνια».         

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Παραδοσιακού Συλλόγους Ορχομενού ο οποίος διοργανώνει το καρναβάλι τόνισε: «Μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση η αγάπη και εκτίμηση των κατοίκων της Λιβαδειάς για το καρναβάλι μας. Επίσης και φορείς της πόλης εκφράζουν την θέληση όταν μιλάμε για καρναβάλι στη περιοχή μας να εννοούμε αυτό του Ορχομενού την συγκεκριμένη ημέρα. Ευχή μου είναι την Κυριακή 22/2 η Λιβαδειά να στηρίξει τον Ορχομενό και ο Ορχομενός τη Λιβαδειά σε άλλες εκδηλώσεις.  

Είμαστε ανοιχτοί και πρόθυμοι να συζητήσουμε με φορείς της Λιβαδειάς για εξεύρεση λύσεων προς όφελος και των δύο πόλεων» τόνισε ο κ Κιαλιός.  

Αποκλειστικές πληροφορίες του www.asopichos.gr αναφέρουν πως δεν θα γίνει παρέλαση αρμάτων την Κυριακή στη Λιβαδειά αλλά κάποιο δρώμενο που θα παρουσιάσει «το γαϊτανάκι» στην κεντρική πλατεία την Κυριακή.  Όμως θα γίνει στις 16.00 ίδια ώρα με την εκκίνηση της παρέλασης αρμάτων στον Ορχομενό.

Όπως μας είπαν διάφοροι εμπλεκόμενοι θα καταβληθούν προσπάθειες από τα δύο μέρη έστω την ύστατη στιγμή να μην υπάρξει αυτή η σύμπτωση ωρών.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle