Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
166

Προσγειώθηκαν στη Λαμία και είναι σε ετοιμότητα τα πυροσβεστικά αεροπλάνα

< 2 λεπτά
01.06.21 • 21:07
#Tags:

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός,  παρευρέθηκε σήμερα, Τρίτη 1 Ιουνίου 2021, στο αεροδρόμιο της Λαμίας, όπου κατέφθασαν τα δύο PZL Μ18 DROMADER της 359 ΜΑΕΔΥ της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη έχουν αποδειχθεί άκρως πολύτιμα στη μάχη της κατάσβεσης πυρκαγιών τα προηγούμενα χρόνια. Θα παραμείνουν στο αεροδρόμιο της Λαμίας, σε πλήρη ετοιμότητα και υπό τη διοίκηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πυροσβεστικής Στερεάς Ελλάδας, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2021.

Παρόντες ήταν επίσης ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας και φυσικά ο Διοικητής Π.Υ. Φθιώτιδας Ανδρέας  Μωράτης.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει αναλάβει την αποκατάσταση των εγκαταστάσεων τους, οι οποίες είχαν πλημμυρίσει κατά το πέρασμα του κυκλώνα «Ιανός».

Εξάλλου, χθες, Δευτέρα 31 Μαΐου 2021, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή του Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Υποστράτηγου Κωνσταντίνου Παχίδη, του Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας Νικόλαου Μπάλση, του Περιφερειακού Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνου Καραμπέτσου, του Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Πολύζου Ζώη και της Αναπληρώτριας Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων Ζωής Φτίκα.

Συζητήθηκαν διεξοδικά ζητήματα προγραμματισμού και προπαρασκευής, τόσο στο επίπεδο του προσωπικού και του στόλου του Πυροσβεστικού Σώματος, όσο και της Περιφέρειας, αλλά και των δασικών υπηρεσιών.

Άπαντες διαβεβαίωσαν για την ετοιμότητα του μηχανισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων και τις συνεργασίες, που έχουν αναπτύξει με τους Δήμους και με εθελοντικές οργανώσεις δασοπυροσβεστών.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle