Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
108

Πρόγραμμα «Γέφυρα» – «κόκκινα» δάνεια: Παράταση έως τις 31 Μαρτίου

< 3 λεπτά
21.12.20 • 16:13
#Tags:

Mε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή παρατείνεται κατά 3 μήνες το χρονικό περιθώριο για τους οφειλέτες προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιδότησης δόσεων στεγαστικών δανείων με υποθήκη την πρώτη κατοικία (πρόγραμμα «Γέφυρα»).

Ωστόσο δεν αλλάζει το διάστημα των 9 μηνών της κρατικής επιδότησης. Η τρίμηνη παράταση αφορά την περίοδο που έχουν οι δανειολήπτες προκειμένου να ρυθμίσουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τους με τις τράπεζες και κατόπιν να λάβουν την κρατική επιδότηση. Σύμφωνα με την τροπολογία:

Βασικός στόχος είναι να αρθεί η αβεβαιότητα που επικρατούσε στα νοικοκυριά και να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος μετά τις 31 Δεκεμβρίου, προκειμένου τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια για οφειλέτες που είναι επιλέξιμοι να ρυθμιστούν πρώτα και κατόπιν να ξεκινήσει η κρατική επιδότηση.

Παράλληλα, οι δανειολήπτες που είναι επιλέξιμοι μέσω του προγράμματος, έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να κάνουν χρήση του μέτρου της αναστολής πληρωμής μηνιαίων δόσεων, στην περίπτωση που αυτή δεν ολοκληρώνεται στο τέλος του έτους.

Πρόκειται ουσιαστικά για παράταση που αφορά δανειολήπτες με «κόκκινα δάνεια» που έχουν πληγεί από την πανδημία, είναι επιλέξιμοι και χρειάζεται να ρυθμίσουν πρώτα το δάνειο τους και κατόπιν να λάβουν την κρατική επιδότηση. Η τρίμηνη παράταση συνεπάγεται αντίστοιχη παράταση κατά τρεις μήνες και της έναρξης της επιδότησης.

Σύμφωνα με τα αρχικά χρονοδιαγράμματα, οι δανειολήπτες που έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια είχαν προθεσμία μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου για να ρυθμίσουν το δάνειο τους κατόπιν συμφωνίας με την τράπεζα και οι τελευταίες επιδοτήσεις θα πραγματοποιούνταν εντός του Ιανουαρίου.

Στα τέλη Δεκεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί ένας ακόμα γύρος πληρωμών με τους δανειολήπτες οι οποίοι όχι μόνο επιδοτήθηκαν το Νοέμβριο αλλά και όσους έχουν καταστεί επιλέξιμοι και έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εντός του Δεκεμβρίου. Ειδικότερα θα επιδοτηθούν:

Στα τέλη Νοεμβρίου ξεκίνησε η πρώτη φάση των πληρωμών της κρατικής επιδότησης από το πρόγραμμα «Γέφυρα» συνολικού ποσού 9,9 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούσαν στην επιδότηση 42.449 «πράσινων» δανείων.

Η συγκεκριμένη κρατική επιδότηση καλύπτει τη μηνιαία δόση των δανείων σε ποσοστό έως 90% για τους τρεις πρώτους μήνες, 80% για τους επόμενους τρεις μήνες και 70% για τους τρεις τελευταίους μήνες. Οι δικαιούχοι καλούνται, πλέον, να πληρώσουν μόνο το μέρος της δόσης του δανείου που τους αναλογεί, ακριβώς με την ίδια διαδικασία που ίσχυε έως τώρα.

Παράλληλα, παρατείνεται η έναρξη εφαρμογής του νέου πτωχευτικού νόμου:

πηγή

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle