Asopichos Logo
19-04-2024
Asopichos Logo
112

Σεισμός 6,7 ρίχτερ. Νεκροί δύο μαθητές στη Σάμο, έξι στην Τουρκία

< 3 λεπτά
30.10.20 • 19:51
#Tags:

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,7 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι ανοιχτά της Σάμου, σε εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα. Το επίκεντρο εντοπίζεται στα 19 χιλιόμετρα βόρεια βορειοδυτικά του νησιού. Εγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Εχουν σημειωθεί καταρρεύσεις παλαιών κτηρίων στο Καρλόβασι και στο Βαθυ της Σάμου, όπως και κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο του νησιού. Αναφορές για κατολισθήσεις και στο οδικό δίκτυο της Ικαρίας. Ο Νίκος Χαρδαλιάς μεταβαίνει εσπευσμένα στη Σάμο.

Ήταν ένας επιφανειακός σεισμός και έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Ελλάδα δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας. Μάλιστα σημειώθηκε μικρό τσουνάμι. Είπε πως δεν πρέπει να υπάρχει πανικός, σημειώνοντας παράλληλα πως «ο σεισμός ως γεγονός πάντα μας ανησυχεί» και πως είναι πρόωρο να πεί κανείς ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

Ο σεισμός εγινε αισθητός στην Αθήνα ακόμα και στην Κρήτη. Παρά το γεγονός ότι σε περιοχές του Ηρακλείου έγινε ιδιαίτερα αισθητός, δεν έχει αναφερθεί οποιαδήποτε κλήση για καταστροφές. Υπήρξαν μάλιστα σχολεία που οι διευθυντές τους ζήτησαν από τα παιδιά να σχολάσουν λίγο νωρίτερα, λόγω του φόβου επανάληψης μιας σεισμικής δόνησης.

Νεκροί δύο μαθητές στη Σάμο

Δύο παιδιά 17 και 15 χρόνων, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την Πολιτική Προστασία, ανασύρθηκαν νεκρά, από ερείπια στο Βαθύ της Σάμου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία, τα παιδιά περνούσαν από στενό δρόμο και καταπλακώθηκαν από τοίχο που κατέρρευσε.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή η Πολιτική Προστασία έχει αποστείλει μηνύματα μέσω του 112 προειδοποιώντας τους πολίτες να μην πλησιάζουν παλιά κτίρια.

Έξι νεκροί και 202 τραυματίες στην Τουρκία 

Τουλάχιστον 6 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Τουρκία από τον ισχυρό σεισμό των 6,7 βαθμών που συγκλόνισε το Αιγαίο σήμερα, με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν κτίρια και παλιρροϊκά κύματα να πλήξουν τις παράκτιες περιοχές.
Σύμφωνα με την Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Περιστατικών της Τουρκίας (AFAD), έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 202 έχουν τραυματιστεί.

Συλλυπητήρια του πρωθυπουργού στον Τούρκο Πρόεδρο

Με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τις απώλειες ζωών στη γείτονα χώρα, από τον σεισμό που έπληξε το Ανατολικό Αιγαίο.

Ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο twitter γνωστοποίησε την επικοινωνία με τον Τούρκο Πρόεδρο και ανέφερε ότι ανεξαρτήτως διαφορών αυτές είναι στιγμές που οι άνθρωποι και από τις δυο χώρες πρέπει να στέκονται μαζί.

Συγκεκριμένα ο κ.Μητσοτάκης ανέφερε στην ανάρτησή του:

«Μόλις επικοινώνησα με τον Πρόεδρο@RTErdogan να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου για την τραγική απώλεια ζωής από τον σεισμό που έπληξε και τις δύο χώρες μας. Όποιες κι αν είναι οι διαφορές μας, αυτές είναι οι στιγμές που οι άνθρωποι μας πρέπει να στέκονται μαζί».

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle