Asopichos Logo
20-04-2024
Asopichos Logo
426

Σε πλήρη εξέλιξη η βαμβακοσυλλογή. ΒΙΝΤΕΟ αφιέρωμα στους αγρότες μας

< 3 λεπτά
04.10.20 • 21:47
#Tags:

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η βαμβακοσυλλογή στην περιοχή της Κωπαΐδας για την καλλιεργητική περίοδο 2020.

Ο καλός καιρός βοηθά στην συλλογή και σύμφωνα με τους αγρότες η καλλιεργητική περίοδος πήγε σε γενικές καλά ενώ η στρεμματική απόδοση είναι σε υψηλά επίπεδα.

Αυτό που προβληματίζει τους παραγωγούς είναι η τιμή και σε ποια επίπεδα θα κινηθεί ώστε να ανταμειφθούν οι κόποι τους.

Η περιοχή μας είναι κυρίως βαμβακοπαραγωγική, έχει μεγάλη παράδοση στην καλλιέργεια του "λευκού χρυσού" και το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων ασχολείται με το βαμβάκι.

Για όσους δεν γνωρίζουν τα σχετικά με την συλλογή-μάζεμα του βαμβακιού που στη σημερινή εποχή γίνεται μηχανικά (βαμβακοσυλλεκτικές μηχανές) σας προσφέρουμε το βίντεο για τη συλλογή και τη μεταφορά στο εκκοκκιστήριο.

Να σημειώσουμε ότι για να φτάσει το βαμβάκι σε αυτή την κατάσταση έχει ακολουθήσει ο καλλιεργητικός κύκλος και ο μόχθος των αγροτών μας από την την άνοιξη: όργωμα-σπορά-πότισμα με την παράλληλη φροντίδα για ένα υγιές φυτό που θα έχει καλή απόδοση.

Βαμβακι 2βαμβακι 3 2

Ορχο βαμβακι 2

Βαμβακι 2βαμβακι 2 2Το βίντεο είναι οι αφιερωμένο στους αγρότες μας ως φόρος τιμής στη συμμετοχή της εθνικής και τοπικής οικονομίας, στους οποίους οφείλουμε πολλά, τους ευχαριστούμε.

Ευχαριστίες στον Α Ντ για τη βοήθεια στο βίντεο.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle