Asopichos Logo
18-04-2024
Asopichos Logo
97

Στην ανεργία θα βρεθούν οι 90 συμβασιούχοι της 5ης ΥΠΕ

< 2 λεπτά
03.06.21 • 08:34
#Tags:

Την ανανέωση των συμβάσεων, την αναγνώριση των θέσεων εργασίας ως θέσεις μόνιμης απασχόλησης και την μετατροπή αυτών σε συμβάσεις αορίστου χρόνου είχαν ζητήσει οι εργαζόμενοι με επιστολή τους από στον Υπουργό Υγείας οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στα κέντρα υγείας και ΤΟΜΥ της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας από τον περασμένο Μάρτιο.

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ και την επιστολή 

Από τότε δεν υπάρχει κάτι που να καθησυχάζει τους εργαζομένους αλλά αντιθέτως βρίσκονται στην πόρτα εξόδου.

Με νέα διαμαρτυρία τους ζητούν τουλάχιστον 6μηνη παράταση των συμβάσεών τους όπως αναφέρουν και με την παρακάτω ανακοίνωσή τους.

"Είμαστε 90 συμβασιούχοι εργαζόμενοι ΣΟΧ στο κέντρο υγείας και ΤΟΜΥ της 5 ΥΠΕ Tέλος Ιουνίου λήγουν οι συμβάσεις μας.

H ΥΠΕ δεν δέχεται να τις ανανεώσει πράγμα που θα έπρεπε να κάνει όπως έκαναν όλες οι ΥΠΕ στην χώρα.

Εξαιτίας του προεδρικού διατάγματος που δίνει τη δυνατότητα σε φορείς εποπτευόμενους από το υπουργείο υγείας να παρατείνει τις συμβάσεις των υπαλλήλων του που απασχολούνται με συμβάσεις στην καθαριότητα την φύλαξη μέχρι 31/12/2021.

Αντίθετα επιλέγει να οδηγήσει στην ανεργία τους 90 εργαζόμενους συμβασιούχους ΣΟΧ υπαλλήλους της σε φύλαξη και καθαριότητα των Κέντρων υγείας και ΤΟΜΥ. Εδώ και ενάμιση χρόνο από τότε που ξεκίνησε η πανδημία είμαστε οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή προσφέραμε πάρα πολλά στο σύστημα υγείας σε μία πολύ δύσκολη υγειονομικοί συγκυρία για την χώρα διακινδυνεύσαμε τις ζωές μας τις ζωές των οικογενειών μας για ελάχιστα χρήματα από αγάπη ενδιαφέρον και καθήκον και τη δουλειά μας μετά από αυτήν την προσπάθεια που κάναμε και τους κινδύνους που αντιμετωπίσαμε η 5 ΥΠΕ αφήνει τις συμβάσεις μας να λήξουν αδιαφορώντας για εμάς για το πώς θα ζήσουμε εμείς και οι οικογένειές μας.

Παλεύουμε προσπαθούμε και διεκδικούμε τη δουλειά μας θεωρούμε πως λήξη των συμβάσεων μας δεν είναι δίκαιη ζητάμε παράταση 6 μήνες. Κάνουμε έκκληση ανθρωπιάς ζητάμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να επιβιώσουμε εμείς και οι οικογένειές μας".

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle