Asopichos Logo
24-04-2024
Asopichos Logo
343

Στον «αέρα» αρδευτικό έργο στον Ορχομενό

< 2 λεπτά
22.04.21 • 09:09
#Tags:

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε η βουλευτής Βοιωτίας Γιώτα Πούλου και 41 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία του Στ. Αραχωβίτη, ζητώντας από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να εξηγήσει γιατί δεν προχώρησε στην υλοποίηση 25 σημαντικών αρδευτικών έργων σε ολόκληρη τη χώρα, που μαζί με 6 μεγάλα αντιπλημμυρικά (Υπουργείο Υποδομών), είχαν συνολικό προϋπολογισμό 450 εκ. ευρώ!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα είχε εντάξει το 2019 στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (Δράση
4.3.1.). Δυστυχώς, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αντί να βγάλει άμεσα τις απαραίτητες αποφάσεις για την υλοποίησή τους, σπατάλησε την προθεσμία των 18 μηνών,
ενώ μάλιστα σε 2 μήνες τελειώνει και η προβλεπόμενη έξι μηνών παράταση…

Η Ελλάδα βρίσκεται στο «παρά πέντε» από το να χάσει ευρωπαϊκούς πόρους που θα
δημιουργούσαν αρδευτικές υποδομές αναγκαίες για τον εκσυγχρονισμό του πρωτογενή
τομέα!

Αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση, που δείχνει τις πραγματικές της προθέσεις στο
Σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης, όπου προβλέπει μόνο 200 εκ. αρδευτικά έργα με ΣΔΙΤ!
Και που θα έχουν δυσβάσταχτο κόστος για τους αγρότες.

Μεταξύ των 25 έργων που κινδυνεύουν να χαθούν, συμπεριλαμβάνονται και 3 εγκεκριμένα έργα στην Περιφέρειά μας, συνολικού προϋπολογισμού 30 εκ. ευρώ.

Αναλυτικά τα έργα αυτά είναι: στη Βοιωτία το έργο «Βελτίωση του Αρδευτικού Συστήματος της Περιοχής Ι του Αναδασμού Ορχομενού» (προϋπ. 4,9 εκ. ευρώ), στη Φθιώτιδα το έργο «Κατασκευή Αρδευτικού Δικτύου στην Κτηματική Περιφέρεια Ηράκλειας» (προϋπ. 5 εκ. ευρώ) και στη Φωκίδα το έργο «Ταμιευτήρας Τολοφώνας στη θέση Χάρμισκο και Αρδευτικού Δικτύου Ν. Φωκίδας» (προϋπ. 20 εκ. ευρώ).

Πέρα από τις ευθύνες της κυβέρνησης, αναρωτιόμαστε και ποιες ενέργειες έγιναν από
την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ώστε να υλοποιηθούν τα αναγκαία αυτά έργα.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle