Asopichos Logo
26-04-2024
Asopichos Logo
256

Στραβός ειν’ ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε;

< 4 λεπτά
21.11.20 • 13:01
#Tags:

Έφτασε στο τέλος λοιπόν η υπόθεση για τη στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού με την υπογραφή της παραχώρησης του κτηρίου στο συγκρότημα των «Πέτρινων».

Η στέγαση αυτή σημαίνει την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του ΑΤ στον Ορχομενό. Είναι επιτακτική η ύπαρξή του σε έναν Δήμο με τεράστια έκταση, τις πολλές πολιτισμικές ιδιομορφίες και της, ούτως ή άλλως, αυξημένης παραβατικότητας.

Φυσικά στην ευθύνη του ΑΤ Ορχομενού, εκτός της πρόληψης και της καταστολής, υπάρχουν και άλλες αρμοδιότητες που θα βοηθήσουν τους δημότες να τις επιλύουν στον τόπο τους.

Σε μικρό, σχετικά, χρονικό διάστημα παραχωρήθηκε ο χώρος του πρώην Οργανισμού Κωπαΐδας ο οποίος πέρασε στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, στην Αντιπεριφέρεια Βοιωτίας και υπογράφηκε το παραχωρητήριο στον Δήμο, με συμβολικό αντίτιμο, όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Δήμου.

Παραχώρηση(;) το 2015!!!

Πριν μερικά χρόνια (2015) είχε προκύψει θέμα για την κατάργηση του ΑΤ Ορχομενού. Ο Δήμος έφερε το θέμα στο τότε Δημοτικό Συμβούλιο και εκεί προτάθηκε και αποφασίστηκε ομόφωνα η παραχώρηση του εν λόγω κτηρίου.

Και γιατί το αναφέρουμε; Μα αν είχε παραχωρηθεί θα χρειαζόταν να… ξανά-παραχωρηθεί;

Η απόφαση του ΔΣ (18 /2015 ) ήταν: «Το Δ.Σ. αφού άκουσε τα ανωτέρω, έλαβε υπ΄ όψιν την ανάγκη παραμονής του Αστυνομικού Τμήματος στον Ορχομενό τις διατάξεις του άρθρου 185 του Δ.Κ.Κ. το άρθρο 83 σε συνδυασμό με το άρθρο 84, του Ν.3852/2010 και μετά από διαλογική συζήτηση: Αποφασίζει Ομόφωνα Τη δωρεάν παραχώρηση του κτιρίου που βρίσκεται στη Δημοτική Κοινότητα Ορχομενού δίπλα στα πέτρινα κτίρια του Δήμου στην οδό Λόρδου Βύρωνα για τη στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού».

Η εύλογη ερώτηση είναι: πώς ο Δήμος θα παραχωρούσε ένα κτήριο που δεν ήταν στην ιδιοκτησία του; Αν ήταν ιδιοκτησία του, ούτε ο Οργανισμός Κωπαΐδας θα μπορούσε να το παραχωρήσει στην Περιφέρεια, ούτε η Περιφέρεια θα μπορούσε να του παραχωρήσει το δικό του κτήριο…

Ίσως, λέμε, ίσως μόνο και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους και για να μην φύγει το ΑΤ, ίσως, κάποιοι να σκέφτηκαν αυτό. Μπορεί, όμως, και με μόνο αυτό το επιχείρημα να συνεδριάζει και να παίρνει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο την οποία προσκομίζεις επισήμως σε συνομιλίες χωρίς αντίκρισμα;

Είναι σαν να σου πουλάω γάιδαρο που δεν έχω…

Στο πρακτικό αναφέρεται μάλιστα ότι το ΑΤ Ορχομενού αιτείται την παραχώρηση… «με το από 18/7/2015 έγγραφο του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού με το οποίο αιτείται η δωρεάν παραχώρηση του κτιρίου που βρίσκεται στη Δημοτική Κοινότητα Ορχομενού δίπλα στα πέτρινα κτίρια του Δήμου, για τη μεταστέγαση του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού. στα πλαίσια προσπάθειας, που καταβάλλεται για δημοσιονομική και δραστική μείωση των δαπανών οι οποίες αφορούν τα μισθώματα στέγασης των Αστυνομικών υπηρεσιών»!!!

Δηλαδή το ΑΤ Ορχομενού αιτείται κτήριο του Δήμου που δεν έχει;;;

Ακόμα χειροτέρα δηλαδή! Από που ορμώμενο το ΑΤ ζητά χωρίς να ξέρει αν αυτό του ανήκει;

Προφανώς κάποιοι το υπέδειξαν και δεν χρειάστηκε ψάξιμο…

Και  απόφαση συνεχίζει… «Επειδή ο Δήμος έχει διαθέσιμο κτίριο κατάλληλο για τη στέγαση του αστυνομικού τμήματος (ικανό σε τετραγωνικά μέτρα, ισόγειο, με εύκολη πρόσβαση από όλους τους πολίτες και από άτομα με ειδικές ανάγκες, με χώρο παρκαρίσματος και για τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα και για τα Ι.Χ.) προτείνεται η δωρεάν παραχώρηση του κτιρίου που βρίσκεται στη Δημοτική Κοινότητα Ορχομενού δίπλα στα πέτρινα κτίρια του Δήμου, στην οδό Λόρδου Βύρωνα»!!!

Μάλιστα στις τοποθετήσεις, όπως αναφέρεται στο πρακτικό «... ο οποίος εξεπλάγει για την διαρρύθμιση του χώρου , είχε προβληθεί* ακόμα και κρατητήριο από τον ΜΑΚΕΝΤΕΡ»

*προφανώς προβλεφθεί

(αλλά αξίζει να διαβάσετε την συζήτηση και τις τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων «γνώστες» -  εντός και εκτός των εισαγωγικών - του θέματος)…

Το πρακτικό της  ΑΠΟΦΑΣΗΣ 

Δείτε και το σχετικό ρεπορτάζ του "a" με τίτλο "μετακομίζει το Αστυνομικό Τμήμα Ορχομενού" στις 27 Ιουλίου 2015 

ΑΝ, λέμε ΑΝ υπάρχει κάτι που δεν αναφέρεται και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε περί της ιδιοκτησίας του κτηρίου πολύ θα θέλαμε να το μάθουμε.

Απλά, ο Δήμος έχει συνέχεια – και επί το ορθότερο – είναι συνέχεια των προηγούμενων αποφάσεων και πεπραγμένων που φυσικά μας ακολουθούν.

Τώρα, έγινε η αρχή, θα περιμένουμε τα εγκαίνια του ΑΤ Ορχομενού στο νέο κτήριο.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle