Asopichos Logo
24-04-2024
Asopichos Logo
123

Στ. Χριστακάκης: 25% αύξηση στο νερό από τη νέα Δημοτική Αρχή Ορχομενού

< 2 λεπτά
05.11.20 • 09:25
#Tags:

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Πορεία Προοπτικής" και δημοτικός σύμβουλος Ορχομενού Σταύρος Χριστακάκης, με δήλωσή του επισημαίνει ότι αντί για εξορθολογισμό και μειώσεις στα τιμολόγια της ύδρευσης, έρχονται αυξήσεις της τάξης 25% στον Ορχομενό και 18% στο Ακραίφνιο.

Το θέμα έχει προκύψει μετά από απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και την ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικής απόφασης για νέα τιμολόγηση στην κατανάλωση του νερού και τις αντιδράσεις από την αντιπολίτευση του Δήμου.

Σύμφωνα με τις τροπολογίες λόγω απλής αναλογικής σε σχετικό νόμο του υπουργείου εσωτερικών για την εύρυθμη λειτουργία των Δήμων, δίνει την δυνατότητα να ισχύει η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής παρόλο που δεν θα τύχει της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αυτό έγινε και στον δήμο Ορχομενού όπου στο δημοτικό συμβούλιο "πέρασε" η σχετική απόφαση της οικονομικής επιτροπής με ψήφους  11 υπέρ και 14 κατά!

"Πόσο ανυποψίαστοι νομίζουν ότι είναι οι δημότες μας, πιστεύοντας ότι με την επίκληση  του ορθολογισμού και την ενοποίηση του παγίου μπορούν να κρύψουν τις μεγάλες αυξήσεις στο νερό!" επισημαίνει οκ Χριστακάκης στη δήλωσή του.

Η δήλωση:

"Με αυξήσεις απάντησε η νέα Δημοτική Αρχή στις αυξήσεις της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής στην ύδρευση.

Μόνο η Παράταξή μας, με νούμερα απέδειξε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου ότι η αύξηση των τελών ύδρευσης  διαμορφώνεται ως εξής:

Στην Δημοτική Ενότητα Ορχομενού αύξηση 25%, καθώς για κατανάλωση 100 κυβικών  νερού ο δημότης θα κληθεί να πληρώσει 85,7 ευρώ σε σχέση με τα 68,2 ευρώ που πλήρωνε.

Για την Δημοτική Ενότητα Ακραιφνίας αύξηση 18%,  καθώς για κατανάλωση 100 κυβικών νερού ο δημότης θα κληθεί να πληρώσει 102,65 ευρώ σε σχέση με τα 86.8 ευρώ που πλήρωνε.

Γίνεται ,λοιπόν, φανερό ότι δεκατέσσερις μήνες μετά την ανάληψη της διοίκησης η νέα Δημοτική Αρχή  δεν είχε κανένα σχεδιασμό για την αναδιάταξη του Δήμου και την επανεκκίνησή του που θα οδηγούσε και σε μείωση των τελών ύδρευσης για την οποία μιλούσε προεκλογικά.

Πόσο ανυποψίαστοι νομίζουν ότι είναι οι δημότες μας, πιστεύοντας ότι με την επίκληση  του ορθολογισμού και την ενοποίηση του παγίου μπορούν να κρύψουν τις μεγάλες αυξήσεις στο νερό!

Ο δρόμος προς την εξουσία είναι εύκολος, όταν είναι στρωμένος με ανεκπλήρωτες  υποσχέσεις και δεσμεύσεις.

Η  άσκηση όμως της εξουσίας είναι εξαιρετικά δύσκολη, όταν η αλήθεια αποκαλύπτεται και η  υπόσχεση δεν πραγματοποιείται"

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle