Asopichos Logo
20-04-2024
Asopichos Logo
92

Συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ Βοιωτίας στην 24ωρη απεργία της πρωτομαγιάς

< 2 λεπτά
24.04.21 • 20:11
#Tags:

Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς αποτελεί τιμή στους αγώνες του εργατικού κινήματος για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, άμβλυνση των ανισοτήτων και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Σήμερα 135 χρόνια από το Σικάγο, 101 χρόνια από την κατάκτηση του 8ώρου στην Ελλάδα, η κυβέρνηση μας γυρίζει κυριολεκτικά έναν αιώνα πίσω και προωθεί:

Κατάργηση του οκταώρου και του πενθημέρου με παράλληλη θεσμοθέτηση της δεκάωρης εργασίας.

Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.
Έλεγχο του Μητρώου μελών των συλλογικών οργάνων/ σωματείων και των διαδικασιών τους από το κράτος και τους εργοδότες.
Παρακώλυση του δικαιώματος της απεργίας.
Μετατροπή της συνδικαλιστικής δράσης σε ιδιώνυμο αδίκημα.

Τα παραπάνω συνιστούν ταύτιση της Κυβέρνησης με τα εργοδοτικά συμφέροντα και ευθεία επίθεση στους εργαζόμενους και στα δικαιώματά τους αλλά και στην ίδια τη Δημοκρατία. Τη στιγμή μάλιστα που η χώρα βρίσκεται σε μια βαθιά υγειονομική και οικονομική κρίση, απόρροια σε εγάλο βαθμό των επιλογών της Κυβέρνησης.
Η εκτελεστική γραμματεία του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Βοιωτίας,  απορρίπτοντας τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για υποβάθμιση και απονεύρωση του φετινού εορτασμού, συμμετέχει  στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την Πέμπτη 6 Μάιου 2021και καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του νομού και όλο τον κόσμο της εργασίας να πάρουν μέρος στην Απεργιακή Συγκέντρωση για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς την Πέμπτη 6 ΜΑΗ 2021, που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης στη Λιβαδειά, ώρα 10.30΄το πρωί, με τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων (μάσκες, αποστάσεις κ.α.)

Επιδιώκουμε ο φετινός εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς να δώσει ώθηση προς αφύπνιση και κινητοποίηση όλων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στα νέα αντεργατικά σχέδια που είναι προ των πυλών.

Η 1 η του ΜΑΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ , ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Για την Εκτελεστική Γραμματεία
του Ν.Τ. Βοιωτίας της ΑΔΕΔΥ

Ο Πρόεδρος          Ο Γραμματέας
Νικόλαος Μπούρας     Χρήστος Δαμιανιδης

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle