Asopichos Logo
25-04-2024
Asopichos Logo
281

Συναντήσεις με θέα... τα αγάλματα

< 2 λεπτά
24.04.19 • 10:30
#Tags:

Πριν λίγες ημέρες (21/4) το έργο του γλύπτη Γιώργου Ρούσση «Αφανής Ναυτικός» τοποθετήθηκε στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά.

Εκεί είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν ο Ορχομένιος επιχειρηματίας Παναγιώτης Κουβάρας με τον γλύπτη Γιώργο Ρούση και τον επίσης εγκάρδιο φίλο του, πρόεδρο του Ολυμπιακού επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, δωρεά του οποίου είναι το άγαλμα «Αφανής Ναυτικός».

Κουβαρας 2 1Ο κ Κουβάρας, ως γνωστό, είναι δωρητής των αγαλμάτων Φρίξος και Έλλη και Τρεις Χάριτες εκ των οποίων το πρώτο τοποθετήθηκε στην κεντρική πλατεία του Ορχομενού  ενώ το δεύτερο μετά από αδυναμία της Δημοτικής αρχής να το τοποθετήσει σε χώρο της πόλης, ο κ Κουβάρας το δώρισε στον Δήμο Παλαιού Φαληρού ο οποίος το τοποθέτησε στο παραλιακό πάρκο  

Ο βραβευμένος γλύπτης και καθηγητής στην Ανώτερη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών Γιώργος Ρούσσης ο οποίος είναι γνωστός στην Ελλάδα και στο εξωτερικό,  φιλοτέχνησε τα αγάλματα της ιστορίας του Ορχομενού και ο Παναγιώτης Κουβάρας έχουν μια μακρόχρονη και εγκάρδια φιλία .

Σημειώνουμε ότι ο κύριος Γιώργος Ρούσσης βραβεύτηκε από την UNESCO για τα αγάλματα, Φρίξος και Έλλη και Τρείς Χάριτες .

Κουβαρας 1 1Στη δεξίωση που έκανε η Ελληνοαμερικανική Ένωση στον Ναυτικό Όμιλο Πειραιά, ο κ Κουβάρας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ελληνοαμερικανικής ένωσης, τέως βουλευτή και εκπρόσωπο της ομογένειας  κ Κρις Σπύρου και τον κ Γιάννη Σωτήρχο, ανιψιό του αείμνηστου Μάικλ Σωτήρχου, πρώην πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα και πολύ καλός φίλος του κ Κουβάρα.

Κουβαρας 3

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle