Ο τύπος του όπλου, η γωνία βολής και το βεληνεκές ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν τους αστυνομικούς της Βοιωτίας στον εντοπισμό του φερόμενου δράστη.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές πρόκειται για έναν 55χρονο ο οποίος έχει προσαχθεί και κρατείται στο τμήμα Ασφάλειας Λιβαδειάς. Από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι ο 55χρονος κατείχε παράνομα το περίστροφο που όπως όλα δείχνουν είναι το όπλο που τραυμάτισε το άτυχο κορίτσι. Από την ΕΛΑΣ αναμένεται η βαλλιστική εξέταση προκειμένου να ταυτοποιηθεί και τυπικά το συγκεκριμένο όπλο με την σφαίρα που έβγαλαν οι γιατροί από το κεφάλι της μικρής Αλεξίας.

Ο 55χρονος δράστης έχει παραδεχθεί τον πυροβολισμό και υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο στο οποίο είχε κρύψει το όπλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πυροβολισμός έπεσε από την πλευρά του χωριού Λεοντάρι, απέναντι από το σπίτι της άτυχης Αλεξίας που δίνει μάχη για τη ζωή στην εντατική του νοσοκομείου Παίδων.

Οι αστυνομικοί σύμφωνα με τις ίδιες πηγές βρήκαν κάλυκες από το 38άρι περίστροφο σε γλάστρα στο Λεοντάρι στο σπίτι όπου γινόταν το γλέντι.

Άλλωστε οι πάνω από 20 μαρτυρικές καταθέσεις που είχαν λάβει οι αστυνομικοί της Λειβαδιάς προσδιόριζαν το σπίτι στο οποίο, την επίμαχη ώρα του τραυματισμού του μικρού κοριτσιού, ήταν συγκεντρωμένα άτομα που πετούσαν βεγγαλικά και πυροβολούσαν στον αέρα.

Ερευνες και στην Αθήνα