Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
121

ΣΥΡΙΖΑ: Να σταματήσει η συγκοινωνιακή απομόνωση χωριών της Βοιωτίας

< 2 λεπτά
08.07.21 • 20:29
#Tags:

Από την ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με την μετακίνηση κατοίκων χωριών της Βοιωτίας που παρά την χρηματοδότηση των ΚΤΕΛ η απομόνωση των χωριών και η ταλαιπωρία των κατοίκων συνεχίζεται.

Η ανακοίνωση:

Οι κάτοικοι των χωριών που εξυπηρετούνταν από το τοπικό ΚΤΕΛ έχουν καταδικαστεί, εδώ και ενάμιση χρόνο, σε απομόνωση, καθώς το ΚΤΕΛ Λιβαδειάς έχει καταργήσει τελείως τα δρομολόγια για πολλά μικρά χωριά, τα έχει περιορίσει σε ένα ή δύο το πολύ την εβδομάδα για τα μεγαλύτερα και μόνο για δύο προορισμούς, (Αντίκυρα και Ορχομενό) υπάρχει καθημερινό δρομολόγιο.

Με αυτή την κατάσταση, η μετακίνηση όσων δεν διαθέτουν ιδιόκτητο μέσο μεταφοράς και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων, καθίσταται αδύνατη ακόμα και για βασικές ανάγκες (πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες, τράπεζες κλπ). Το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο σοβαρό, τώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη ο εμβολιασμός για τον covid-19.

Τα ΚΤΕΛ, παρά το γεγονός ότι είναι εταιρίες ιδιωτικού δικαίου, εντάσσονται στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας που εξυπηρετούν το γενικότερο δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον. Για την επιτέλεση του κοινωνικού τους έργου, το οποίο κατ’ αποκλειστικότητα τους δόθηκε από την πολιτεία, ενισχύονται οικονομικά από το κράτος. Η Κυβέρνηση πρόσφατα, ύστερα από παλινωδίες και καθυστερήσεις, αποφάσισε την άμεση επιχορήγηση στις εταιρείες ΚΤΕΛ και ΚΤΕΛ Α.Ε.. Η κατάσταση όμως στην περιοχή μας δεν άλλαξε. Η απομόνωση των χωριών και η ταλαιπωρία των κατοίκων συνεχίζεται.

Ζητάμε:

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle