Asopichos Logo
19-04-2024
Asopichos Logo
108

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βοιωτίας: Ας απαντήσει το ΥΠΑΙΘ πόσοι Βοιωτοί μαθητές θα μείνουν φέτος εκτός ΑΕΙ

< 2 λεπτά
24.05.21 • 19:41
#Tags:

Όσες ανακοινώσεις και να εκδώσει το υπουργείο Παιδείας, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Το νέο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και η θέσπιση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής σχεδιάστηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ για να αφήσει περίπου 30.000 φοιτητές εκτός ΑΕΙ, ήδη από φέτος.

Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγουν όλες οι μελέτες των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και αναλύσεις στον έντυπο τύπο (Καθημερινή, Ελεύθερος Τύπος, Έθνος, Τα Νέα).

Για τη Βοιωτία αυτό σημαίνει ότι περίπου το 25% των φετινών υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων,  από τους περίπου 1.000, θα μείνουν εκτός των ΑΕΙ.

Τι απαντά η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας στις τεκμηριωμένες αυτές αναλύσεις; Τίποτα απολύτως! Αναμασούν φτηνά επιχειρήματα περί μαθητών που περνούν στο πανεπιστήμιο με «1 και 2 στα 20». Με τον τρόπο αυτό, διαχέουν στην κοινωνία το τερατώδες ψέμα ότι δεκάδες χιλιάδες υποψήφιοι εισέρχονται κάθε χρόνο στο Πανεπιστήμιο με «λευκή κόλλα».

Ταυτόχρονα, για να «θολώσουν τα νερά» ανακοινώνουν 77.415 θέσεις εισακτέων, δημιουργώντας την εντύπωση ότι τόσοι θα είναι οι επιτυχόντες μαθητές. Κρύβουν όμως πως το νέο εξεταστικό τους σύστημα, θα αφήσει χιλιάδες κενές θέσεις στα Πανεπιστήμια ώστε οι «αποτυχόντες» να κατευθυνθούν προς τα ιδιωτικά Κολλέγια και τη φτηνή κατάρτιση.

Επειδή όμως το ζήτημα αφορά σχεδόν 1.000 οικογένειες στη Βοιωτία και τουλάχιστον 100.000 οικογένειες πανελλαδικά, ας απαντήσει επιτέλους το υπουργείο Παιδείας για τον αριθμό των υποψηφίων που θα βρεθούν εκτός πανεπιστημίων από το Σεπτέμβριο του 2021.

Αντί λοιπόν το υπουργείο να καταναλώνεται σε μικροπολιτική προπαγάνδα με ημερομηνία λήξης τη μέρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, ας απαντήσει:

  1. Πόσοι και πόσες θα αποκλειστούν φέτος από τα πανεπιστήμια λόγω της εφαρμογής της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.
  2. Πόσοι και πόσες εισέρχονταν στα ΑΕΙ τα τελευταία χρόνια με «1 και 2 στα 20»;
  3. Το «εξεταστικό Κεραμέως» αποκλείει μαθητές με «12 ή 13» αν τα θέματα είναι εύκολα και ο μέσος όρος διαμορφωθεί σε «15 ή 16», ενώ επιτρέπει την εισαγωγή με «5, 6 ή 7» -δηλαδή με «λευκή κόλλα» σύμφωνα με τη «μαύρη προπαγάνδα» της ΝΔ- αν τα θέματα είναι δύσκολα και ο μέσος όρος διαμορφωθεί στο «8 ή στο 9»;
  4. Θα καλυφθούν οι 77.415 θέσεις εισακτέων που ανακοινώθηκαν και αν όχι, γιατί εξαγγέλθηκαν;
  5. Σχεδιάζει η κυβέρνηση να θεσπίσει Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και για τα ιδιωτικά κολέγια;

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle