Asopichos Logo
19-04-2024
Asopichos Logo
150

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βοιωτίας: «περιβαλλοντική βαρβαρότητα» στη Βοιωτία

< 2 λεπτά
05.06.21 • 08:56
#Tags:

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βοιωτίας με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος τονίζει με ανακοίνωση ότι ιδιαίτερα στη Βοιωτία , βιώνουμε μια περίοδο «περιβαλλοντικής βαρβαρότητας». Μια κατάσταση που επιβάλλει την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών στο πλαίσιο μιας νέας στρατηγικής με όρους κοινωνικής και περιβαλλοντικής δικαιοσύνης.

Η ανακοίνωση:

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στέλνει το μήνυμα ότι είναι η ώρα της φύσης. Οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης γίνονται ολοένα και πιο απειλητικές με τα ακραία φαινόμενα να πολλαπλασιάζονται. Η πανδημία του κορονοϊού, που αποδεδειγμένα συνδέεται με την κλιματική κρίση και την πίεση που δέχεται η βιοποικιλότητα, κάνει ακόμα πιο επιτακτικό το καθήκον για δράση.

Σε ολόκληρο τον κόσμο, στην Ελλάδα αλλά και στη Βοιωτία ιδιαίτερα, βιώνουμε μια περίοδο «περιβαλλοντικής βαρβαρότητας». Μια κατάσταση που επιβάλλει την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών στο πλαίσιο μιας νέας στρατηγικής με όρους κοινωνικής και περιβαλλοντικής δικαιοσύνης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ θυσιάζει τον φυσικό πλούτο για χάρη επιχειρηματικών συμφερόντων, ξηλώνει την περιβαλλοντική νομοθεσία,  περιορίζει τις ενεργειακές κοινότητες, αυξάνει την ενεργειακή φτώχεια και αντιμετωπίζει την προστασία της φύσης ως τροχοπέδη της ανάπτυξης.

Η Βοιωτία είναι η περιοχή στην οποία προχωράει βίαια αυτή η απορρύθμιση. Μέσω της ανεξέλεγκτης αδειοδότησης και εγκατάστασης δεκάδων αιολικών πάρκων (ανεμογεννητριών), καθώς και χιλιάδων στρεμμάτων φωτοβολταϊκών, σε γη υψηλής παραγωγικότητας, έχει αλλάξει ριζικά κάθε γωνιά της βοιωτικής γης, ο Κιθαιρώνας ο Ελικώνας, η Κωπαΐδα, ο Πάνω Κάμπος και ο Κάμπος της Θήβας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ τάσσεται υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αντιτίθεται όμως κατηγορηματικά στην άναρχη ανάπτυξη ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών πάρκων σε γη υψηλής παραγωγικότητας χωρίς κανένα έλεγχο, κανένα σχέδιο, καμία πολιτική για την πρωτογενή παραγωγή και χωρίς τη δημόσια διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες.

Απαιτούμε την άμεση εκπόνηση Ειδικού Χωροταξικού Σχεδίου, βάσει του οποίου θα εγκρίνονται οι νέες άδειες παραγωγής, αλλά και θα επαναξιολογηθούν όσες άδειες έχουν ήδη χορηγηθεί.

Η κυβέρνηση οφείλει να σταθμίζει κάθε φορά τις επιστημονικές μελέτες, τις θέσεις των τοπικών κοινωνιών και των κινημάτων που αναπτύσσονται, καθώς και τα οικονομικά δεδομένα, προκειμένου να αποφευχθούν μονοπωλιακές καταστάσεις και βίαιες παρεμβάσεις στο περιβάλλον.

Σε κάθε περίπτωση, βασικό μέλημα πρέπει να είναι η προστασία του περιβάλλοντος, του φυσικού κάλλους κάθε περιοχής, της βιοποικιλότητας και της ασφάλειας των πολιτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Βοιωτίας τάσσεται ανεπιφύλακτα στο πλευρό των φορέων και των κινημάτων που αντιδρούν στην ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ανεμογεννητριών, αφουγκραζόμενος την κραυγή αγωνίας της τοπικής κοινωνίας και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle