Asopichos Logo
20-04-2024
Asopichos Logo
108

Σ.Ι.Υ.Λιβαδειάς: «από τον  Άννα στον  Καϊάφα» για κρούσματα covid-19 στη Λιβαδειά

< 4 λεπτά
18.06.21 • 19:05
#Tags:

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει διάφορους φορείς, σχετικά με τους χειρισμούς τους, ύστερα από καταγγελίες για κρούσματα covid-19 σε σούπερ μάρκετ της Λιβαδειάς και τονίζει χαρακτηριστικά:

"Πραγματικά η λαϊκή ρήση «από τον  Άννα στον  Καϊάφα», δεν μπορεί να κρύψει, την υποκρισία τους και σε καμία περίπτωση το ζήτημα δεν είναι  γραφειοκρατικό".

Η ανακοίνωση του Συλλόγου:

"ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Αναφορικά με τα τελευταία κρούσματα στο s/m Γαλαξίας, θέλουμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μέλη μας, συνολικά τους εργαζόμενους ότι δεν θα επιτρέψουμε να παίζουν με τις ζωές μας.

Είναι η δεύτερη φορά, που η εταιρεία ακολουθεί την ίδια πρακτική, μη λαμβάνοντας ουσιαστικά μέτρα, για την προστασία των συναδέλφων, παρά τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει από το Σωματείο μας.

Να γνωρίζει η καθεμία επιχείρηση ότι αν θεωρεί πως σε αυτές τις συνθήκες, θα μπορεί ελεύθερα να πατάει επί πτωμάτων και πάνω στη ζωή των εργαζομένων, θα μας βρει μπροστά της είτε με μάσκες είτε χωρίς.

Μετά τις καταγγελίες, για  κρούσματα covid σε κατάστημα του Γαλαξία, στην Λιβαδειά, αντιπροσωπεία του Σωματείου μας  άμεσα απευθύνθηκε στην Περιφέρεια Βοιωτίας, στην Δνση Υγείας, για να γίνουν οι αντίστοιχοι έλεγχοι, απολυμάνσεις και κυρίως τεστ σε όλους τους εργαζόμενους.
Η απάντηση που πήραμε ήταν ότι ήταν αναρμόδιοι, δεν τους έχει ενημερώσει κανείς και το μόνο που ελέγχουν είναι τα αντισηπτικά , οι μάσκες  και οι αποστάσεις ασφαλείας.

Στην ερώτηση μας, ποια υπηρεσία είναι αυτή που ελέγχει αν τηρούνται τα πρωτόκολλα σε χώρους δουλειάς που έχουμε θετικά κρούσματα, μας παρέπεμψαν στην Πολιτική Προστασία. Όταν ζητήσαμε από την  Πολιτική Προστασία, να πράξει το αυτονόητο, δήλωσαν και αυτοί αναρμόδιοι και μας έστειλαν στο τμήμα ιχνηλάτησης, όπου και εκεί δεν βρήκαμε άκρη.

Σε μια ύστατη προσπάθεια  να βρούμε μια άκρη, επικοινωνήσαμε με την  αντιπεριφερειάρχη κα Παπαθωμά, η οποία κι αυτή με την σειρά της, μας παρέπεμψε στην Αστυνομία! Μάλιστα μας ανέφερε ότι αν και εφόσον η Αστυνομία κρίνει ότι το ζήτημα είναι σοβαρό, τότε θα κάνουν ένα μικτό κλιμάκιο για διενεργηθούν οι έλεγχοι!!!!!!!

Πραγματικά η λαϊκή ρήση «από τον  Άννα στον  Καϊάφα», δεν μπορεί να κρύψει, την υποκρισία τους και σε καμία περίπτωση το ζήτημα δεν είναι  γραφειοκρατικό.

Είναι συνειδητή επιλογή, τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ όσο και των τοπικών εκπροσώπων της, που αναμασώντας την τσίχλα της «ατομικής ευθύνης», αφήνουν απροστάτευτους τους εργαζόμενους και το λαό. Λες και με  το πολυδιαφημιζόμενο εμβολιαστικό πρόγραμμα, ο κορωνοϊός έπαψε να υπάρχει. Λες και οι 12.500 νεκροί, οι εκατοντάδες χιλιάδες που νόσησαν, ήταν απλά ένα «κακό όνειρο», που απλώς πέρασε.

Από την άλλη η εργοδοσία  έχει περάσει σε άλλο επίπεδο, την τρομοκρατία και την εκμετάλλευση των εργαζόμενων, με αποκορύφωμα την στάση της επιχείρησης που αντί να προβεί άμεσα,  σε απολύμανση του χώρου, και στην διενέργεια  τεστ,  σε όλους τους εργαζόμενους της - μέσω του προϊσταμένου της - προέτρεπε τους εργαζόμενους να μεταβούν ανά δυάδες ή ατομικά, «διακριτικά» στην πλατεία της Λιβαδειάς, για rapid test, στους ελέγχους που διεξήγαγε ο Δήμος. Από εκεί προέκυψε και τέταρτο κρούσμα και έπεται συνέχεια.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Ώρες μετράει το νομοσχέδιο έκτρωμα, που πέρασε από τη βουλή για το σπάσιμο του 8ώρου και τις κορώνες των κυβερνητικών, ότι δήθεν εργαζόμενοι και εργοδότες θα συζητάνε «φιλικά» για το αν θα δουλέψουμε απλήρωτα, 10, 12,  ώρες την ημέρα. Η παραπάνω πρακτική αποδεικνύει ότι δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Δεν λογαριάζουν την ανθρώπινη ζωή, γι΄ αυτούς είμαστε αναλώσιμοι, είμαστε άλλος ένας, άλλη μία, που σπάμε τα χέρια μας στα ράφια και τα πόδια μας στους διαδρόμους. Είμαστε άλλο ένα 20euro, που ψωνίζουμε, για να αβγαταίνουν αυτοί τα κέρδη τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε κάθε επιχείρηση, να σπάσουν τον φόβο!

Να απευθυνθούν θαρρετά στο  σωματείο μας.

Να μη διστάσουν να καταγγείλουν κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία που τους επιδεινώνει τη ζωή σε συνθήκες που η πανδημία ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να θερίζει.

Κανένας συνάδελφος στις μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, δεν πρέπει να μένει απροστάτευτος μπροστά στην πανδημία. Οι ζωές των εργαζομένων δεν είναι νούμερα σε ένα παρουσιολόγιο.

Εδώ και τώρα πρέπει συλλογικά να απαιτήσουμε :

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Και τα δικά μας στόματα έχουν φωνή! Κανείς να μην νιώθει μόνος του!

Άμεσα ερχόμαστε σε επαφή με το σωματείο μας

Mail  Επικοινωνίας : sidyliv@yahoo.gr

Τηλ. Επικοινωνίας : 6973311744 / 6977214167"

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle