Asopichos Logo
20-04-2024
Asopichos Logo
101

Την άμεση καταβολή των των ανταποδοτικών από τις ανεμογεννήτριες ζηά ο Γιάννης Σταθάς

< 1 λεπτό
24.03.19 • 07:07
#Tags:

Με επιστολή του προς τον υπουργο και υφυπουργό Ενέργειας κκ Σταθάκη και Φάμελο αντίστοιχα, ο πρώην βουλευτής και υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Σταθάς, ζητά να καταβληθει άμεσα προς τους κατοίκους του Δήμου Διστόμου, Αρλχοβας, Αντίκυρας και Στειρίου το ανταποδοτικό τέλος από τι ανανεώσιμες  πηγές ενέργειας που βρίσκονται στην περιοχή.

Οπως τονίζει ο κ Σταθάς τα ποσά έχουν παρακρατηθεί και δεν έχουν αποδοθεί ςδώ και δύο χρόνια.

Η επιστολή

"Πρέπει άμεσα να καταβληθεί στους κατοίκους του Δήμου Διστόμου, Αράχοβας, Αντίκυρας και Στειρίου που υπάρχουν ΑΠΕ το ανταποδοτικό τέλος, που θεσπίστηκε το 2010, προβλέποντας την καταβολή του 1% του τζίρου των σταθμών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Τα ποσά από τους παραγωγούς ΑΠΕ παρακρατούνται από τον ΛΑΓΗΕ και τον Διαχειριστή ΑΠΕ & Εγγυήσεων Προέλευσης μετά την ίδρυση της Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας.
Εδώ και 2 χρόνια δεν έχει δοθεί το ανταποδοτικό τέλος ενώ έχει παρακρατηθεί. Η απόδοση του τέλους στους δικαιούχους γίνεται μέσω έκπτωσης στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος
Πρέπει να καταβληθεί άμεσα διότι οι καταναλωτές λόγω της αύξησης της τιμής του πετρελαίου καταναλώνουν περισσότερο ρεύμα και έχουν μεγάλη ανάγκη τα χρήματα αυτά."

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle