Asopichos Logo
26-04-2024
Asopichos Logo
140

Τρία κρούσματα κορωνοϊού σε Πευκί και Αιδηψό

< 2 λεπτά
08.07.20 • 19:53
#Tags:

Miα γυναίκα και ένα ζευγάρι από τη Σερβία, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό οι οποίοι έφτασαν στη χώρα μας για διακοπές και συγκεκριμένα μία 38χρονη στο Πευκί και ένα ζευγάρι στην Αιδηψό.
Η 38χρονη έδωσε δείγμα κατά την είσοδο της στην Ελλάδα στα πλαίσια των δειγματοληπτικών ελέγχων που πραγματοποιούνται, βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Φτάνοντας στο Πευκί Ευβοίας, ενημερώθηκε για το αποτέλεσμα της εξέτασης και τοποθετήθηκε σε καραντίνα στο ξενοδοχείο που βρισκόταν.
Ζευγάρι επίσης Σέρβων που πραγματοποιεί τις καλοκαιρινές διακοπές στην Αιδηψό στην Εύβοια, βρίσκεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, καθώς ο άνδρας εμφάνισε συμπτώματα του κορωνοϊού. Το ζευγάρι ήρθε το Σάββατο στην Ελλάδα με γκρουπ 80 ατόμων, με τα υπόλοιπα άτομα του γκρουπ να βρίσκονται σε καραντίνα στο ξενοδοχείο του.
Πληροφορίες αναφέρουν πως από το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, όπου βρέθηκε αρχικά το ζευγάρι, μεταφέρθηκε, μέσω ταξί, στο Γ.Ν. Λαμίας και εξετάζεται πού θα νοσηλευτεί ο Σέρβος, ο οποίος παρουσιάζει συμπτώματα, αλλά σε ήπια μορφή ενώ η γυναίκα του είναι ασυμπτωματική.
Εκτακτη τηλεσύσκεψη στην Περιφέρεια
Έκτακτη σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 και ώρα 08:00 π.μ., με θέμα την ενημέρωση και το συντονισμό ενεργειών για την προστασία έναντι του κορωνοϊού στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ειδικότερα στην Π.Ε. Εύβοιας, σε συνέχεια των τριών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Σέρβων πολιτών στην περιοχή της Β. Εύβοιας.
Τη σύσκεψη συντόνισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός αι συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας κ. Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας κ. Θανάσης Καρακάντζας, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Ηλίας Μπουρμάς, ο Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Γιάννης Κοντζιάς, ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  της ΠΣτΕ κ. Σταύρος Τσελάς, ο Συντονιστής Διερεύνησης Επαφών Κρούσματος ΠΣτΕ κ. Αγάλος Φωτόπουλος και το στέλεχος του ΕΟΔΥ κ. Γεράσιμος Γερολυμάτος.
Από τη σύσκεψη έγινε σαφές ότι, έχουν ήδη ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού τόσο των κρουσμάτων όσο και των ατόμων που έχουν έρθει σε στενή επαφή με αυτά, ενώ έχουν ήδη δοθεί οι απαραίτητες οδηγίες στους επαγγελματίες των τουριστικών καταλυμάτων στα οποία αυτά διαμένουν.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle