Asopichos Logo
25-04-2024
Asopichos Logo
97

Τροπολογία: Μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα για όσους έχασαν το ΕΚΑΣ

< 2 λεπτά
27.01.20 • 20:59
#Tags:

Τέλος, σημειώνεται ότι δεν ενσωματώθηκαν στο νομοσχέδιο οι τροπολογίες που κατέθεσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής. Με την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ προτεινόταν η μετατροπή των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ) των Δήμων και των νομικών τους προσώπων δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα σε οργανικές μονάδες των Δήμων.
Οι τροπολογίες που είχε καταθέσει το Κίνημα Αλλαγής ήταν (α) για την «Ολιστική αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος και ουσιαστική στήριξη της οικογένειας» και (β) για την ανάκτηση της αυτοτέλειας των ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ και την ένταξή τους στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας.
Τις τροπολογίες είχε υπογράψει το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας με πρώτη υπογράφουσα την πρόεδρο Φώφη Γεννηματά. Με την πρώτη εκ των δύο τροπολογιών, η οποία βασίζεται στα πορίσματα της διακομματικής επιτροπής για το δημογραφικό του 2018, πέραν του επιδόματος γέννησης, προτεινόταν η σύσταση Ειδικής Γραμματείας Δημογραφικής Πολιτικής, η εκπόνηση Εθνικού Σχεδίου για το Δημογραφικό από νεοσυσταθείσα Εθνική Επιτροπή Δημογραφικής Πολιτικής, η αύξηση του επιδόματος παιδιού για τα τρία (3) πρώτα χρόνια ζωής του παιδιού, η δημιουργία Κέντρων Συμβουλευτικής και Υποστήριξης στους Δήμους, η επιδότηση υπογόνιμων ζευγαριών για σκοπούς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, η μεταφορά βασικών βρεφικών ειδών στον υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, η ρήτρα διατήρησης των δικαιωμάτων των πολύτεκνων οικογενειών παράλληλα με την ένταξη των τρίτεκνων οικογενειών στις πολύτεκνες, και η δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle