Asopichos Logo
19-03-2024
Asopichos Logo
178

Φεστιβάλ Δελφών: «Το Λάλον Ύδωρ». Τραγούδι, θέατρο, ζωγραφική. Αναλυτικό πρόγραμμα

< 4 λεπτά
03.06.21 • 13:53
#Tags:

Το Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ», το οποίο αποτελεί πλέον θεσμό για τα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας, επανέρχεται για τρίτη χρονιά, έπειτα από την αναγκαστική διακοπή του το καλοκαίρι του 2020 λόγω της πανδημίας.

Tο φετινό Φεστιβάλ Δελφών εναρμονίζεται με τον στίχο του Διονύσιου Σολωμού «με λογισμό και μ’ όνειρο», αφού με τη λογική και τη φαντασία, με τον στοχασμό και το όραμα, ο άνθρωπος ελεύθερος και με θάρρος μπορεί να βαδίσει δημιουργικά στο μέλλον.

Από τις 26 Ιουνίου ως τις 9 Αυγούστου, θα παρουσιαστούν κυρίως μουσικά δρώμενα σε επιλεγμένους χώρους που αναδεικνύουν την πολιτιστική αξία, το φυσικό κάλλος και την πλούσια ιστορία των Δελφών, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Φωκίδας και της Δωρίδας, συμβάλλοντας στην ανάδειξη αυτού του σημαντικού και ιδιαίτερου τόπου, που ήταν κάποτε το κέντρο του αρχαίου κόσμου αλλά και το επίκεντρο των πρώτων γεγονότων της Επανάστασης του 1821 στη Ρούμελη.

Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή, το Φεστιβάλ Δελφών 2021 θα εστιάσει στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, συνδέοντάς το με τον ποιητικό λόγο αλλά και την παράδοση. Θα ανοίξει με τη μεγάλη συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη με θέμα «Από τους κλασικούς ποιητές στους σύγχρονους στιχουργούς», θα παρουσιαστούν διαδρομές της μουσικής δημιουργίας συνθετών όπως του Γιάννη Σπανού, του Θάνου Μικρούτσικου της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, αλλά και του παραδοσιακού μουσικού Πετρολούκα Χαλκιά, ενώ το Φεστιβάλ κορυφώνεται με το κεντρικό δρώμενο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, το λαϊκό ορατόριο «Παλιγγενεσία».

«Το Λάλον Ύδωρ», είναι ένα φεστιβάλ που φιλοδοξεί, αφού προσλάβει το πολιτιστικό καταπίστευμα του ιερού τόπου των Δελφών και της Φωκίδας γενικότερα, να καταστεί στη σύγχρονη εποχή η συνέχεια μιας μακράς παράδοσης. Το διακύβευμα δεν είναι εύκολο, καθώς οι απαρχές αυτής της παράδοσης ανάγονται στην εποχή, που κατά τον μύθο ο θεός Απόλλων θέσπισε τα Πύθια. Η παράδοση αυτή διατρέχει τους αιώνες, συναντά τον Άγγελο Σικελιανό και την Εύα Πάλμερ των Δελφικών Εορτών και φθάνει σε μας, που αγωνιζόμαστε να προσθέσουμε το δικό μας λιθαράκι. 

Η φετινή χρονιά σηματοδοτείται από τον πανεθνικό εορτασμό της διακοσιετηρίδας από την κήρυξη της Επανάστασης του 1821 και από τη διαφαινόμενη έξοδό μας από την κρίση της πανδημίας. Δε θα μπορούσε το Φεστιβάλ Δελφών του 2021 να μη χαρακτηριστεί και από τις δύο αυτές πραγματικότητες». Νικόλαος Κατσικούλης - Πρόεδρος Δικτύου Δελφών

Διοργάνωση: «Δίκτυο Δελφών»
Υποστήριξη: Δήμος Δελφών, Δήμος Δωρίδος, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.Δελφοι α 2Πρόγραμμα Α' ΚΥΚΛΟΣ (19 Ιουνίου - 24 Ιουλίου)

Το Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» και ο Σύλλογος «Οι Φίλοι του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών» συνδιοργανώνουν την έκθεση ζωγραφικής «Ήμουν παιδί το ’21» στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, στους Δελφούς. Η δράση έχει ενταχθεί στο εθνικό πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων, που συντονίζει η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά εικαστικά προγράμματα για παιδιά από τους μουσειοπαιδαγωγούς του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης. Επιμέλεια έκθεσης: Λουΐζα Καραπιδάκη. 

B' ΚΥΚΛΟΣ Δωρίδα (7, 8, 9 Αυγούστου) 

Τα εισιτήρια όλων των εκδηλώσεων θα διατίθενται μόνο ηλεκτρονικά από την Ticket Services.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle