Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
237

Χαρδαλιάς: Αυτά είναι τα νέα μέτρα για την Αττική

< 2 λεπτά
18.09.20 • 19:21
#Tags:

Σειρά πρόσθετων μέτρων με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού στην Αττική ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Νωρίτερα το πρωί, σήμα κινδύνου για την ταχεία αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας και ιδιαιτέρως στην Αττική και σε συγκεκριμένα δημοτικά διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας, έστειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στη διάρκεια της τακτικής σύσκεψης για την αξιολόγηση της πορείας της πανδημίας.

Τι θα ισχύσει

Τα νέα μέτρα αφορούν τις δημόσιες συναθροίσεις, την αναστολή πολιτιστικών εκδηλώσεων και την προτίμηση της τηλεργασίας στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε μεταξύ άλλων ότι η κατάσταση στην Αττική παραμένει σταθερά αυξητική και το πρόβλημα εντοπίζεται σε συγκεκριμένες γειτονιές κυρίως στο κέντρο της Αθήνας. Ανέφερε ότι η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σήμερα μεταξύ μέτριου και υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου, εμφανίζοντας καθημερινά 3 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους δηλαδή βρίσκεται στο «πορτοκαλί». Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε πως οφείλουμε να κινηθούμε γρήγορα προτού ο συναγερμός φτάσει στο κόκκινο.

Ειδικότερα υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι από την επόμενη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου θα ισχύσουν τα εξής μέτρα:

-Θεσπίζεται ανώτατο όρια 9 ατόμων για τις συναθροίσεις σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους.

Αναστέλλονται οι συναυλίες τόσο σε ανοικτούς όσο και σε κλειστούς χώρους.

Αναστέλλονται οι προβολές σε κλειστούς κινηματογράφους.

Θεσπίζεται ανώτατο όριο έως 20 ατόμων σε γάμους, βαφτίσια και κηδείες.

Συστήνεται στους άνω των 65 ετών ο περιορισμός στις επόμενες 14 ημέρες τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες, να αποφεύγουν την επαφή με άλλα άτομα πλην του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις με ΜΜΜ.

-Επιπλέον για την Αττική, αποφασίζεται η διαμονή ασυμπτωματικών κρουσμάτων που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, π.χ. μετανάστες, σε ξενοδοχεία καραντίνας.

Υποχρεωτική τηλεργασία στο 40% για τους εργαζόμενους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που επιτελούν εργασίες γραφείου ή εργασίες που μπορούν να εκτελεστούν εξ αποστάσεως.

Μετακινήσεις προς και από την εργασία σε τρία κύματα για τον δημόσιο τομέα, στις 07:00, στις 08:00, στις 09:00 το πρωί.

Θέσπιση ευελιξίας κατά την προσέλευση και αποχώρηση των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα σε 4 κύματα.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle