Asopichos Logo
19-04-2024
Asopichos Logo
89

Χαρδαλιάς: Τέλη Ιουλίου οι αποφάσεις για πανηγύρια. Δεν υπάρχει σχεδιασμός γενικής καραντίνας

< 2 λεπτά
21.07.20 • 20:40
#Tags:

Από Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία και Ηνωμένες Πολιτείες τα περισσότερα εισαγόμενα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, με το 76% να προέρχονται από τις τέσσερις βαλκανικές χώρες, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την πρώτη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου γίνονται στοχευμένα βάσει επιστημονικών δεδομένων και σημείωσε ότι όλοι πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση.
Όπως ανακοίνωσε τις πρώτες 19 μέρες που άνοιξαν τα σύνορα της χώρας έχουν εισέλθει στην Ελλάδα 918.032 άτομα. Συγκεκριμένα από τα αεροδρόμια πέρασαν 620.652 άτομα, από τα λιμάνια 48.720 , από τα χερσαία σύνορα 248.660. Παράλληλα, ο αριθμός ελέγχων το συγκεκριμένο διάστημα ανέρχεται σε 127.900. Συγκεκριμένα στα αεροδρόμια έγιναν 98.284 έλεγχοι, στα λιμάνια 6.119 και στα χερσαία σύνορα 23.497.
Ο αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων των εισερχομένων στη χώρα ανέρχεται συνολικά σε 295 από 1- 19 Ιουλίου, 53 είναι ακόμα ενεργά, 35 μη ενεργά, οι υπόλοιποι επέστρεψαν. Πρώτη σε θετικά κρούσματα είναι η Σερβία.
Πρόσθεσε ότι οι πρώτες σε εισαγόμενα κρούσματα χώρες ήταν Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Αλβανία. Από τα 295 εισαγόμενα κρούσματα «το 76% είναι από τις τέσσερις «φίλες» βαλκανικές χώρες».
Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός γενικού lockdown, ενώ ανέφερε ότι στο τέλος Ιουλίου θα παρθεί η απόφαση σχετικά με το αν θα διεξαχθούν ή όχι τα πανηγύρια τον Αύγουστο.
Αναφορικά με τα τοπικά lockdown διευκρίνισε ότι είναι μέσα στα εργαλεία που διαθέτει η κυβέρνηση, πρόσθεσε όμως ότι είναι πολύ δύσκολο να ληφθεί τέτοια απόφαση.
«Εμείς οι ίδιοι κρατάμε τη τύχη στα χέρια μας» σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle